Iran fördubblar sitt krig mot illegala kryptogruvarbetare (Rapport)

admin

De iranska myndigheterna ska enligt uppgift utdöma hårdare straff för illegala gruvarbetare i kryptovaluta eftersom vissa operatörer till och med kan hamna i fängelse. Innan dess förbjöd tjänstemännen all brytning av digitala tillgångar under vintersäsongen, och hävdade att detta kunde minska trycket på landets elnät under årets kallaste månader.

Irans intolerans mot kryptogruvarbetare

Regeringen i det asiatiska landet är känd för sin negativa inställning till gruvindustrin för kryptovaluta. I maj förra året stoppade den all sådan verksamhet under en period av fyra månader och sa att gruvarbetare kunde orsaka betydande störningar i energisystemet. Under förbudet konfiskerade myndigheterna tusentals kryptogruvriggar. Vid ett tillfälle beslagtog de 7 000 sådana maskiner i en enda operation.

Trots att de tillät lagliga gruvarbetare att återuppta sin verksamhet från och med september, avbröt energiministeriet tillfälligt deras verksamhet i slutet av 2021. Det styrande organet behöll en liknande position: kryptogruvdrift kommer att överbelasta elnätet, så det måste förbjudas.

Med temperaturer som började stiga i mars i år avslöjade regeringen avsikter att ta bort förbudet. Ministeriet för industri, gruvor och handel sa dock att det endast kommer att tillåta de företag som använder förnybara energikällor för att driva sina superdatorer.

En nyligen publicerad rapport från The Tehran Times avslöjade att sanktioner för dem som arbetar utan tillstånd eller använder en annan typ av energi än den tidigare nämnda kan vara allvarliga. Närmare bestämt planerar regeringen att höja böterna med minst tre och högst fem gånger och till och med skicka olagliga gruvarbetare bakom galler.

“All användning av subventionerad el, avsedd för hushåll, industri-, jordbruks- och kommersiella abonnenter, för att bryta kryptovaluta är förbjuden,” upprepade Mohammad Bohlouli – en Tavanir-chef.

I likhet med de tidigare varningarna hävdade tjänstemannen att missbruk av subventionerad el för att bryta digitala tillgångar minskar kvaliteten på energiförsörjningen i det nationella nätet och “skadar människors elektriska apparater som tv-apparater, kylskåp, luftkonditioneringsapparater och så vidare.”

Kazakstans ställning till kryptogruvarbetare

Det är värt att observera hur den näst största bitcoin-gruvarbetaren när det gäller global hashhastighet – Kazakhshtan – behandlar sin gruvsektor. Förra veckan avslöjade landets myndigheter avsikter att beskatta gruvarbetare beroende på värderingen av den primära digitala tillgången. Alibek Kuantyrov – viceminister för nationalekonomi – tror att initiativet kommer att förbättra statsbudgeten:

”Vi överväger att öka skattetrycket för gruvarbetare, för tillfället överväger vi också att koppla skattesatsen för gruvarbetare till värdet på kryptovalutan. Om kryptovalutan växer kommer det att vara bra för budgeten.”

SPECIALERBJUDANDE (sponsrat) Binance Gratis $100 (Exklusivt): Använd den här länken för att registrera dig och få $100 gratis och 10% rabatt på Binance Futures första månaden (villkor).

PrimeXBT Specialerbjudande: Använd den här länken för att registrera dig och ange POTATO50-koden för att få upp till $7 000 på dina insättningar.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

Indiska myndigheter söker information om Bitcoin-stöld under utredning

Indiens byrå för utredning av ekonomisk brottslighet Enforcement Directorate (ED) har sökt hjälp av polisen i ett fall av bitcoinstöld värd Rs. 6 crores (790 000 USD) av utredarna som hjälpte polisen i ett kryptobedrägerifall värt över 260 miljoner USD. Vad är fallet? Enligt medierapporter besökte ED-tjänstemän kontoret för Punes […]

Subscribe US Now