Intel Arc GPU, Moore’s Law och Crypto Mining 2022

admin

Intels nya spelchip är nu tillgängligt på bärbara datorer, och det hyllas av vissa inom kryptoindustrin som en stor störning av hashracet för kryptovalutabrytning.

Här är en kort primer om Moores lag från Intel:

“1965 gjorde Gordon Moore en förutsägelse som skulle sätta farten för vår moderna digitala revolution. Från noggrann observation av en framväxande trend, extrapolerade Moore att datoranvändning dramatiskt skulle öka i kraft och minska i relativ kostnad, i en exponentiell takt.”

Kommer den obönhörliga marschen av Moores lag att leda till en snabb demokratisering av hashkraft på kryptovalutanätverk, med hemspeldatorer och konsoler som tjänar enorma intäkter på SHA-256 frågor när de inte är upptagna med att skapa visuellt frodiga, simulerade miljöer för spelare att gå bänk-bänk?

Kanske, ja.

Det är här vi befinner oss på hash-effektkurvan för konsumentspel idag.

Intel Arc har fler grafikkort än Nvidias GA104

Den första omgången av Intels nya Arc-grafikchips föll den här veckan, men för närvarande är bara den minst kraftfulla av den nya raden av grafikprocessorer, Arc 3s, ute till försäljning på massmarknaden. Ändå är nybörjarserien med Arc-chips dubbelt så snabb som Intels integrerade Xe-grafikprocessorer.

PC Worlds Brad Chacos hyllade sålunda ankomsten av Santa Clara, Kaliforniens nya GPU: “Grafikkortsduopolet upphörde denna vecka. För första gången på decennier stirrar vi på en sann trevägsstrid om spelöverlägsenhet. Ja, Intel tillverkar diskreta grafikkort nu.”

Enligt en färsk rapport:

“Enligt deras data är Intel ACM-G10 (tidigare kallad DG2-512EU) 406 mm² stor och har 21,7 miljarder transistorer. Båda värdena är större än AMD Navi 22 och NVIDIA GA104, förmodligen huvudkonkurrenterna för denna ARC GPU.”

GPU-krigen värms upp nu, men tekniken är inte bara användbar för otrolig videospelsgrafik (eller visualisering av vägar för autonoma fordon). Det kommer också att spela en avgörande roll i den globala ekonomin för kryptovalutaindustrins ständigt pågående hashrace.

Såvida du inte satsar på ett ASIC (ett Application Specific Integrated Circuit-chip), specialdesignat för att inte göra något annat än att lösa SHA-256-hashningsproblem, eller andra vanliga standarder i olika proof of work-utvinning av cryptocurrency-kärnimplementeringar, den mest praktiska konsumentlösningen för gruvdrift cryptocurrency hemma är GPU.

Intel utvecklade och lanserade en Bitcoin Mining ASIC i år, Bonanza-chippet. Hive Blockchain, ett kanadensiskt gruvföretag, slöt ett avtal med Intel om att leverera chips för deras verksamhet tidigare i år.

Feta ögonglober och feta plånböcker

På grund av hur grafiska bearbetningsenheter är uppbyggda är de snabbare på att lösa dessa problem än processorer, och i brytning av kryptovaluta är hastigheten allt. Som Satoshi skulle ha det, är noderna som håller ordning på blockkedjans böcker på kryptonätverk alla i en bokstavlig kapplöpning om att vara den som löser hashproblemet med vissa utgifter för elektricitet och beräkningscykler, vilket kvalificerar den vinnande noden att bli den enda. att validera, signera och placera nästa block av transaktioner i kedjan, och tilldela den vinnande gruvarbetaren en nypressad bit internetpengar.

När det gäller Bitcoin finns det en vinnare var tionde minut ända sedan Satoshi-blockkedjan lanserades 2009. Men för att spela måste en gruvarbetare ha (och bör säkra) en enhet med minimisystemkraven för att kunna köra en full nod.

Från och med förra året fanns det till en början en viss oro för att Intel skulle kunna bygga in en crypto-mining-bekämpare, såsom en programvarulåsning för att förhindra att chippet används för att behandla förfrågningar från Bitcoin Core. Intels Senior Vice Presidents Raja Koduri och Roger Chandler lade det till vila i en intervju med Gadgets360 och sa att de inte skulle blockera kryptomining på sina GPU:er.

“Det är inte en prioritet för oss,” sa Chandler.

SPECIALERBJUDANDE (sponsrat) Binance Gratis $100 (Exklusivt): Använd den här länken för att registrera dig och få $100 gratis och 10% rabatt på Binance Futures första månaden (villkor).

PrimeXBT Specialerbjudande: Använd den här länken för att registrera dig och ange POTATO50-koden för att få upp till $7 000 på dina insättningar.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

LS Car Meet ryktebonusar i GTA Online den här veckan

Bege dig ner till den underjordiska bilträffen i Blaine County för veckans rubrik Grand Theft Auto Online-bonusar – som sagt, du kanske inte stannar kvar för länge efter att du hört om vilka andra bonusar som erbjuds. Den här veckan i GTA Online betalar alla LS Car Meet-tävlingar ut dubbelt […]

Subscribe US Now