Indiskt par duperar Bitcoin-investerare som lovar högre avkastning: Rapport

admin

Bristen på kunskap bland vanliga investerare om kryptovalutor och hur man säkert investerar i dem leder till ett växande antal bedrägerier. I ett färskt exempel registrerade brottsutredningsavdelningen (CID) vid Ahmedabad-polisen i Indiens Gujarat-provins ett fall där offret lurades med indiska rupier (Rs.) 22 lakh (ungefär 27 000 USD).

Uppgifter om ärendet

Enligt den första informationsrapporten (FIR) som lämnades in till polisen introducerades Harshad Patel av sin vän och affärspartner Kamlesh Patel för ett par för att hjälpa honom att investera i bitcoin 2017.

Paret, Alpesh Suhagia och hans fru Bharti Suhagia försökte övertyga Harshad att investera i BTC och sa att priset hade skjutit i höjden till Rs. 70 000 under 2017 från Rs. 10 år 2009. Detta fick Harshad att ge Rs 15 lakh (ungefär 19 000 $) till Suhagia-paret för att investera i bitcoin för hans räkning.

Harshad fick veta att denna bitcoin-plånbok kommer att ta lite tid att bli klar. Under tiden introducerade Suhagia-paret Harshad för Prashant Brahmbhatt, som övertygade honom att överföra sina investeringar till en kryptoinvesteringsplan som heter Senar Wallet.

Efter att Harshad överfört pengarna till Senar Wallet fick han Rs 1,24 lakh (ungefär 1 700 USD) som avkastning på sina investeringar mellan juli och augusti 2017. Han fick dock ingen mer avkastning på sina tillgångar eller kapitalbeloppet trots upprepade förfrågningar , vilket ledde till att han lämnade in ett klagomål till polisen i mars 2022.

Fler sådana fall

Detta kommer i hälarna på ett liknande bedrägerifall där Ahmedabad-polisen grep fyra personer förra månaden. De anklagade drev ett marknadsföringsprogram på flera nivåer genom deras företag Bulltron som var tänkt att investera i Tron (TRX).

CryptoPotato rapporterade ett annat intressant exempel nyligen. En före detta indisk polistjänsteman (IPS) som hade tagit frivillig pensionering och börjat erbjuda privata utredningstjänster till kryptobedrägerifall arresterades tillsammans med en teknisk expert för att ha stulit digitala mynt under utredningen av ett fall som registrerades 2018.

För att ta itu med frågan om hype och överdrift i annonser från företag med digitala tillgångar, släppte den indiska reklamindustrins reglerande organ – Advertising Standards Council of India (ASCI) – en separat reklamriktlinje för kryptosektorn.

Det gjorde det obligatoriskt att ha en ansvarsfriskrivning för alla annonser för kryptovaluta, digitalt utbyte och NFT. Friskrivningsklausulen sa: “Kryptoprodukter och NFT är oreglerade och kan vara mycket riskabla. Det kan inte finnas någon lagstadgad regress för eventuella förluster från sådana transaktioner.”

SPECIALERBJUDANDE (sponsrat) Binance Gratis $100 (Exklusivt): Använd den här länken för att registrera dig och få $100 gratis och 10% rabatt på Binance Futures första månaden (villkor).

PrimeXBT Specialerbjudande: Använd den här länken för att registrera dig och ange POTATO50-koden för att få upp till $7 000 på dina insättningar.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

IBM presenterar det första 2nm-chippet som man avser att multiplicera med fyra mobilens batteritid

Företaget IBM har presenterat ett 2 nanometer chip, med vilket det kommer att erbjuda ett viktigt steg framåt vad gäller prestanda och energieffektivitet. Som företaget förklarar lovar det att fyrdubbla batteritiden för mobiltelefoner. Det är välkänt att halvledare finns i de flesta befintliga elektroniska enheter, varför de spelar en viktig […]

Subscribe US Now