Indiska regleringsorgan utfärdar riktlinjer för krypto- och NFT-annonser

admin

ASCI sa att riktlinjerna kommer att tillämpas från och med den 1 april 2022, och annonsörer måste se till att deras tidigare annonser inte visas i det offentliga området utan den nya ansvarsfriskrivningen.

Annonser måste ha en ansvarsfriskrivning

Den lokala vakthunden frågade i riktlinjerna att kryptoannonser visar en ansvarsfriskrivning att dessa “oreglerade” produkter kan vara “mycket riskfyllda” eftersom det inte kan finnas någon lagstadgad tillvägagångssätt i händelse av förlust.

“Kryptoprodukter och NFT är oreglerade och kan vara mycket riskabla. Det kan inte finnas någon lagstadgad regress för eventuella förluster från sådana transaktioner.”

ASCI-riktlinjen bad kryptoföretag att bära denna ansvarsfriskrivning framträdande i annonserna de lägger ut i media.

ASCI är ett självreglerande organ inom den indiska reklamindustrin. Organisationen har gjort det klart att dess riktlinjer inte bör förväxlas som “rättsligt erkännande eller stöd för branschen eller sektorn.”

Detaljer från ASCI-riktlinjerna

ASCI noterade att reklam för sådana tillgångar “har varit mycket aggressiv under de senaste månaderna”, även när den indiska regeringen försöker komma med en rättslig ram för denna sektor. Många av dessa annonser avslöjar inte “tillräckligt” riskerna förknippade med dessa produkter. Det finns ingen mekanism som säkerställer att de inte “vilseleder eller utnyttjar” konsumenterna.

“ASCI har omfattande konsulterat med olika intressenter, inklusive regeringen och den virtuella digitala tillgångsindustrin – för att utforma riktlinjer för annonsering av virtuella digitala tillgångar,” sade det om processen för att utforma riktlinjerna.

Bland andra nödvändiga bestämmelser bad institutionerna kryptoföretag att inte presentera en jämförelse av virtuella digitala tillgångar med några andra reglerade tillgångar.

Manisha Kapoor, generalsekreterare, ASCI, sa: “Globalt är detta en framväxande teknologi, och produkter inom den virtuella digitala tillgångsindustrin har upplevt betydande volatilitet. Vi tror att med dessa riktlinjer skulle annonser bli mer rättvisa och mer transparenta.”

Riktlinjer eko med officiella känslor

Tidigare, i budgetförslagen som lades fram i parlamentet den 1 februari, föreslog den indiska regeringen att ta ut ett skatteavdrag på 1 % vid källan (TDS) på alla kryptotransaktioner och en fast 30 % på alla sådana vinster. Det tillkännagav också lanseringen av sin officiella digitala valuta, en CBDC, i nästa räkenskapsår.

Den indiska regeringens eller centralbankens inställning till digitala tillgångar har dock inte förändrats. Nyligen hävdade en topptjänsteman från Reserve Bank of India att kryptovalutor borde förbjudas eftersom de är som Ponzi-system som utgör ett hot mot finansiell stabilitet utan att ha något egenvärde.

SPECIALERBJUDANDE (sponsrat) Binance Gratis $100 (Exklusivt): Använd den här länken för att registrera dig och få $100 gratis och 10% rabatt på Binance Futures första månaden (villkor).

PrimeXBT Specialerbjudande: Använd den här länken för att registrera dig och ange POTATO50-koden för att få upp till $7 000 på dina insättningar.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

Äldre GTA 6-läcka verkar trots allt som om det var rätt

När man ser tillbaka på den redan långa historien om Grand Theft Auto 6-läckor, känns det som att detta kan vara ett studieområde i sig självt – hur tillräcklig hype och förväntan på en uppföljare kommer att producera ett nästan oändligt utbud av skräpdata och falsk information bara för att […]

Subscribe US Now