Indiska myndigheter söker information om Bitcoin-stöld under utredning

admin

Indiens byrå för utredning av ekonomisk brottslighet Enforcement Directorate (ED) har sökt hjälp av polisen i ett fall av bitcoinstöld värd Rs. 6 crores (790 000 USD) av utredarna som hjälpte polisen i ett kryptobedrägerifall värt över 260 miljoner USD.

Vad är fallet?

Enligt medierapporter besökte ED-tjänstemän kontoret för Punes polischef i Maharashtra-provinsen i lördags och samlade in lite information om brottet.

Fallet avser två privata kryptovalutadetektiver som påstås ha överfört 1 137 bitcoins medan de undersökte ett bedrägeri där de hjälpte Pune-polisen. CryptoPotato rapporterade tidigare arresteringen av Pankaj Ghode, en kryptovalutaexpert, och Ravindra Patil, en indisk polistjänsteman (IPS) som hade gått i pension och arbetade som en privat utredningsexpert för digitala tillgångar.

Fallet där Ghode och Patil hjälpte polisen hänför sig till en kryptovalutabluff som registrerades 2018 och involverade 87 000 bitcoins och minst 8 000 investerare. Enligt ED:s uppskattningar skulle dessa bitcoins vid nuvarande marknadskurs vara värda Rs. 20 000 crore (262,3 miljoner USD).

CryptoPotato rapporterade också detta fall, där den nyckelanklagade, Amit Bhardwaj, anklagades av ED för att ha drivit ett multilevel marketing (MLM) system som heter GainBitcoin. Enligt schemat skulle GainBitcoin erbjuda 10% månatlig avkastning på bitcoininvesteringar.

Att stjäla Bitcoin under utredning

Enligt den första informationsrapporten (FIR) som lämnats in av Pune-polisen, engagerade polisen Ghode och Patil för att återställa bitcoins från Amit Bhardwajs e-plånbok. För detta ändamål togs den nödvändiga informationen från Bhardwaj och vidarebefordrades till de två privata utredarna.

Men istället för att spela rättvist överförde de 1 137 bitcoins till sina plånböcker och gav polisen fudgade skärmdumpar av Bhardwajs plånbok. Högre polistjänstemän kunde lokalisera felet genom KYC-kontroll av de anklagade, och ett fall registrerades mot dem, vilket ledde till att de arresterades.

ED driver GainBitcoin-fallet mot Amit Bhardwaj och hans medarbetare, mestadels hans familjemedlemmar. Eftersom Indien inte har en lag som täcker bedrägerier med kryptovaluta, hanteras fall av kryptobrott enligt olika lagstiftning beroende på brottets art. GainBitcoin-fallet registrerades under lagen om förebyggande av penningtvätt (PMLA), och Amit Bhardwaj är fri från fängelse mot borgen.

Ett långt spår av kryptobedrägerier

Även om Indien inte har en lag specifikt för att ta itu med kryptorelaterade brott, har rapporterna om investerare som blivit lurade av falska löften om hög avkastning på bitcoin-investeringar kommit ganska regelbundet.

I ett sådant exempel arresterade ED en anklagad tidigt denna månad i det ökända Morris Coin-fallet.

Den påstådda gärningsmannen rymde från landet efter att ha beviljats ​​borgen 2020, efter att han arresterats enligt milda avsnitt i den indiska strafflagen. Vid den tiden fanns det färre klagomål och bedrägeriets omfattning avslöjades fullt ut. Enligt uppskattningarna uppgick bluffen till minst 160 miljoner dollar och involverade 900 investerare.

SPECIALERBJUDANDE (sponsrat) Binance Gratis $100 (Exklusivt): Använd den här länken för att registrera dig och få $100 gratis och 10% rabatt på Binance Futures första månaden (villkor).

PrimeXBT Specialerbjudande: Använd den här länken för att registrera dig och ange POTATO50-koden för att få upp till $7 000 på dina insättningar.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

Rankning av de bästa GTA-spelen från sämsta till bästa (Topp 5)

Grand Theft Auto är Rockstars primära och mest populära flaggskepp. De har inte bara utvecklat spelet gradvis för att hålla jämna steg med den nuvarande generationen, utan de har också behållit kärnspelet och element i den öppna världen lika spännande som de var innan de gick in i 3D-världen med […]

Subscribe US Now