Hur kommer Joe Bidens verkställande order om kryptoregler att förändras på grund av kriget mellan Ryssland och Ukraina?

admin

Efter en kort fördröjning orsakad av kriget mellan Ryssland och Ukraina, väntas USA:s president Joe Biden skriva under den verkställande ordern om kryptovalutaregleringar denna vecka. I den sa källor att Biden skulle samarbeta med andra allierade för att säkerställa att de alla var på samma sida.

Fördröjningen av den verkställande ordern

CryptoPotato rapporterade den 20 februari om förväntan när det gäller Bidens senaste verkställande order, som gällde reglerna i kryptovalutaområdet. Det var tänkt att ske nästa vecka men planerna ändrades när Ryska federationen inledde en “särskild militär operation” mot Ukraina.

Istället för att bli direkt involverad i konflikten, beslutade USA och dess västerländska allierade att ta ett annat tillvägagångssätt och införlivade otaliga sanktioner mot Ryssland, dess president, oligarker och alla däremellan.

Bland dessa åtgärder kom kryptovalutornas roll. Å ena sidan hävdade rapporter att ryssar (och ukrainare) vände sig till digitala tillgångar medan deras nationella valutor föll när handelsvolymerna sköt i höjden. Å andra sidan väckte globala vakthundar farhågor om att ryska oligarker skulle kunna använda tillgångsklassen för att kringgå sanktionerna.

Även om det verkar mycket osannolikt, åtminstone enligt Coinbase VD Brian Armstrong och Ripple VD Brad Garlinghouse, sköt Biden upp undertecknandet av kryptoexekveringsordern tills vidare.

Bidens verkställande kryptoorder den här veckan?

Bortsett från det tidigare nämnda deltagandet, tog kryptovalutor en annan roll i det pågående kriget mellan Ryssland och Ukraina när de digitala tillgångsdonationerna skjutit i höjden dagar efter invasionen. Detta verkade vara första gången regeringstjänstemän bad om kryptobidrag.

Med den växande rollen av digitala tillgångar dök det upp nya rapporter som säger att Bidens verkställande order om tillgångsklassen kommer att vara denna vecka. Reuters, med hänvisning till källor som är bekanta med saken, rapporterade att POTUS förväntas föreslå en “omfattande övervakning av kryptovalutamarknaden – inklusive en verkställande order – för att hantera det växande hotet från ransomware och annan cyberbrottslighet.”

Med händelserna och farhågorna kring Rysslands inblandning i krypto, vill Biden också samordna sitt lands agerande med sina allierade i Nato, hävdade källorna.

Dessutom sa de att han också kommer att styra finansministeriet, justitiedepartementet och andra statliga myndigheter att skissera ett möjligt scenario om hur nationen skulle kunna anta en centralbanks digital valuta. USA har pysslat med denna idé ett tag men har ännu inte tagit ett avgörande steg, medan andra länder, som Kina, ligger långt framme.

SPECIALERBJUDANDE (sponsrat) Binance Gratis $100 (Exklusivt): Använd den här länken för att registrera dig och få $100 gratis och 10% rabatt på Binance Futures första månaden (villkor).

PrimeXBT Specialerbjudande: Använd den här länken för att registrera dig och ange POTATO50-koden för att få upp till $7 000 på dina insättningar.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

Priset på GTA 5 E&E kan precis ha läckt

Här är en läcka som vi definitivt kan komma bakom, och vi hoppas att den visar sig vara sann. Det verkar som att en tidig notering har gått upp i en webbutik, vilket kan hända, över priset för den kommande Grand Theft Auto 5 Expanded & Enhanced-utgåvan, vilket ger spelet […]

Subscribe US Now