Huobi Firms Up Crypto ETF-planer för detaljhandlare i Hong Kong

admin

Huobi Technology planerar att lansera ETF:er som spårar kryptovalutor för privata investerare i Hong Kong. Företaget har enligt uppgift lämnat in sitt förslag till Hongkongs Securities and Futures Commission (SFC) och väntat på en nick.

Huobis ETF-planer

Den avser att strukturera sina ETF:er så att de är “tillgängliga för privata investerare med mindre än HK$8 miljoner (1 miljon US$) i tillgångar”, sa en rapport i South China Morning Post. Den befintliga lagen tillåter kryptobörser och företag att tillhandahålla tjänster för digitala tillgångar endast till professionella investerare.

Medierapporten citerade en ledande företagstjänsteman som sa att krypto-ETF för privata investerare kommer att regleras av Hongkongs lag, och all handel och inlösen kommer att göras i stadsstaten för att ge “bättre skydd till investerare.”

Den Hongkong-noterade fondförvaltaren “kommer att hålla nära och positiv kommunikation” med finanssektorns tillsynsmyndigheter, inklusive SFC, för att erhålla nödvändiga licenser och godkännanden.

Huobi Tech är en av de fyra fondförvaltare i Hong Kong som SFC har auktoriserat att erbjuda kryptorelaterade produkter till professionella investerare. Företaget förväntar sig att byrån kan släppa på bestämmelserna endast för professionella och låta den komma ut med sina planerade kryptospårnings-ETF:er för privata investerare.

Dess optimism för att lätta på enbart professionella hållningar kommer i kölvattnet av att SFC lättar på sina riktlinjer för försäljning av vissa virtuella produkter. De introducerades av Joint Circular on Intermediaries’ Virtual Asset-relaterade aktiviteter i januari i år.

Ett ändringsförslag är dock under övervägande som förbjuder återförsäljare att handla direkt med BTC och andra digitala mynt.

Krypto-ETF i andra länder

Samtidigt har den största bitcoin-ETFn på den kanadensiska marknaden, Purpose Bitcoin ETF, ökat sitt bitcoininnehav till 36 000, en ökning med 23 % YTD och en ny topp. Purpose Bitcoin ETF, som lanserades i februari 2021, är världens första spot-bitcoin-ETF, och den såg sina tillgångar under förvaltning (AUM) växa till 1 miljard dollar inom en månad efter lanseringen.

US Securities and Exchange Commission (SEC) har ännu inte tillåtit en spotcrypto-ETF. Det tillät dock ProShares Bitcoin Strategy ETF i oktober förra året, som fortsatte att samla in 1,1 miljarder USD i AUM inom två dagar efter handel. I ett nyligen drag avvisade SEC bitcoin ETF-förslag från Global X och NYDIG.

SPECIALERBJUDANDE (sponsrat) Binance Gratis $100 (Exklusivt): Använd den här länken för att registrera dig och få $100 gratis och 10% rabatt på Binance Futures första månaden (villkor).

PrimeXBT Specialerbjudande: Använd den här länken för att registrera dig och ange POTATO50-koden för att få upp till $7 000 på dina insättningar.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

Microsoft säger att utvecklare har tjänat 2,5 miljarder dollar genom [email protected]

Enligt Microsoft har spelutvecklare gjort en hel del förändringar genom sitt [email protected] [email protected] är spelvarumärkets program för att stödja oberoende utvecklare och har använts för att publicera titlar inklusive Dead by Daylight, Warframe, SMITE, Dead Cells, Spelunky 2, The Long Dark, Kerbal Space Program, Human Fall Flat, Overcooked, Grim Dawn […]

Subscribe US Now