Hillary Clinton är “besviken” över att vissa kryptobörser vägrade att sluta betjäna ryssar

admin

Tidigare USA:s presidentkandidat – Hillary Clinton – kritiserade de handelsplatser för kryptovaluta som vägrade att sluta betjäna ryskbaserade användare. Hon menade än en gång att digitala tillgångar borde sättas under ett regelverk.

Krypto bör inte bli en flyktlucka till Ryssland

Mitt i den ryska invasionen i Ukraina bad Mykhailo Fedorov – den senares vice premiärminister – de ledande digitala tillgångsplattformarna att frysa alla ryska användares blockkedjeadresser. Enligt politikern skulle flytten försvaga Ryssland och hjälpa Ukrainas försvar.

I en intervju nyligen för MSNBC sa den före detta första damen Hillary Clinton att hon är “besviken” över att vissa kryptovalutabörser fortfarande tillhandahåller tjänster till sådana användare:

“Jag var besviken över att se att några av de så kallade kryptoutbytena, inte alla, men några av dem vägrar att avsluta transaktioner med Ryssland för någon filosofi om libertarianism eller vad som helst.”

Enligt hennes åsikt borde alla göra “så mycket som möjligt” för att isolera den ryska ekonomiska aktiviteten. “Det trycket kommer absolut att påverka Putin. Jag tror att finansdepartementet, jag tycker att européerna borde titta på hur de kan förhindra kryptomarknaderna från att ge Ryssland en flyktlucka.” menade hon.

Bland de börser som fortfarande betjänar ryskbaserade handlare är Binance och Kraken. Organisationerna hävdade att de flesta av dessa användare är emot kriget, och det skulle strida mot kryptoindustrins koncept att frysa sina konton.

Clinton har tagit upp sina farhågor om bitcoin och altcoins flera gånger. I november hävdade hon att deras breda antagande kunde destabilisera hela nationer.

Som sådan började Bidens administration inse hur viktigt det är att tillämpa regler för branschen, avslutade Clinton.

Hillary_ClintonHillary Clinton. Källa: CNBC

ECB:s ordförande uppmanar också till förordningar

Tidigare i veckan hävdade Christine Lagarde – ordförande för Europeiska centralbanken – att det är “kritiskt viktigt” för tillfället att upprätta regler i kryptovalutauniversum. Hon förklarade att Ryssland annars skulle kunna använda tillgångsklassen för att kringgå ekonomiska påföljder:

“Det finns alltid kriminella sätt att kringgå förbud, och det är därför det är så oerhört viktigt att MiCA drivs igenom så snabbt som möjligt, så vi har ett regelverk.”

Andra EU-medlemmar, inklusive Tyskland, Spanien och Italien (som alla kritiserade Ryssland med ekonomiska sanktioner), är också positiva till att införa tillsyn på sektorn. Enligt dem kan brottslingar använda bitcoin och de alternativa mynten i penningtvättsoperationer.

SPECIALERBJUDANDE (sponsrat) Binance Gratis $100 (Exklusivt): Använd den här länken för att registrera dig och få $100 gratis och 10% rabatt på Binance Futures första månaden (villkor).

PrimeXBT Specialerbjudande: Använd den här länken för att registrera dig och ange POTATO50-koden för att få upp till $7 000 på dina insättningar.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

GTA 5 utökad och förbättrad släpps den 15 mars

Att stjäla varje rubrik på webben var Rockstar Games senaste officiella bekräftelse på att nästa Grand Theft Auto-spel verkligen är under utveckling – men det var inte det enda nya avslöjandet som utvecklarna hade i rockärmen. Vi vet nu att Expanded and Enhanced kommer att lanseras den 15 mars. Trots […]

Subscribe US Now