FTX investerar 100 miljoner dollar i bankapp, skapar strategiskt partnerskap

admin

FTX Ventures har investerat 100 miljoner dollar i den börsnoterade bankappen – Dave – som också tillkännagav ett “strategiskt partnerskap” med West Realm Shires Services, operatören för FTX US.

Som en del av affären kommer den amerikanska kryptohandelsarmen till miljardären Sam Bankman-Frieds börs FTX att fungera som Daves exklusiva partner för kryptovalutor och utforska sätt att introducera sådana betalningar i bankappens plattform.

Investeringen

Enligt det officiella pressmeddelandet kommer de två enheterna att arbeta tillsammans för att utöka ekosystemet för digitala tillgångar. Investeringen på 100 miljoner dollar gjordes genom en konvertibel.

Dave är den senaste fintech-appen som har anslutit sig till sådana som Cash App, PayPal, Venmo för att lägga till kryptotjänster i sina erbjudanden. Efter utvecklingen kommenterade Jason Wilk, verkställande direktör för Dave,

“Detta är en spännande milstolpe för vårt företag, våra aktieägare och alla Dave-medlemmar. Vi tror att blockkedjeteknologi har potential att utjämna de finansiella villkoren över hela världen. Genom att samordna oss med en ledare i världsklass som FTX US är vi i en position att gå in på arenan för digitala tillgångar, utforska nya tillväxtmöjligheter och förbättra medlemsupplevelsen.”

Wilk kallade FTX US en pionjär inom ekosystemet för kryptovaluta och tillade att företaget ser efter ett långsiktigt förhållande för att öka intressenternas värde genom digitala tillgångar. Den USA-baserade fintech-appen med mer än sex miljoner medlemmar fick tidigare stöd från Shark Tank-miljardären Mark Cuban. Andra välkända investerare inkluderar Thomas Wesley Pentz (känd professionellt som Diplo).

FTX USA:s president Brett Harrison sa,

“Vi försöker konsekvent komma i linje med företag som delar vår vision, har unika och disruptiva affärsmodeller och kan hjälpa till att driva en bred användning av digitala tillgångar. Dave passar bra eftersom de markerar alla tre rutorna.”

FTX:s investeringsarm

I januari i år tillkännagav FTX att de etablerar en riskfond på 2 miljarder dollar för att investera i kommande kryptovalutaprojekt. Nyckeln är att främja expansionen av blockchain-teknik och Web3-antagande. Fonden kommer att fokusera på att investera i flerstegsplattformar och projekt som erbjuder finansiering samt strategiskt stöd från FTX och dess nätverk av globala partners.

Hela finansieringen kom från börsens grundare och vd – SBF. Tidigare partner på Lightspeed Amy Wu uppmanades att leda fonden.

SPECIALERBJUDANDE (sponsrat) Binance Gratis $100 (Exklusivt): Använd den här länken för att registrera dig och få $100 gratis och 10% rabatt på Binance Futures första månaden (villkor).

PrimeXBT Specialerbjudande: Använd den här länken för att registrera dig och ange POTATO50-koden för att få upp till $7 000 på dina insättningar.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

HUAWEI HMS Core ger utvecklare innovativa möjligheter

Även om vissa interaktioner med mobilappar bara kan vara ett ögonblick, är effekten de kan ha bestående. Oavsett vilka appar konsumenterna använder vill de ha en premiumupplevelse inom alla områden – och utvecklare måste leverera. HMS core huawei För detta ändamål förser HUAWEI HMS Core utvecklare med innovativa, effektiva öppenhetsfunktioner […]

Subscribe US Now