Forskare avslutar sekvenseringen av det mänskliga genomet: Så här kan blockchain passa (Op-Ed)

admin

Human Genome Project startade 1990. År 2003, med 92 % av genomet sekvenserat, förklarades projektet avslutat. I år har tekniska framsteg slutat de övriga 8 %. Blockchain-tekniker som NFTs kan använda informationen från detta fantastiska projekt för att bygga nya, bättre biotekniska produkter för mänskligheten.

Resultaten av den mänskliga DNA-forskningen publicerades i tidskriften Science på torsdagen. Det UC Santa Cruz-baserade Telomere-to-Telomere (T2T) Consortium, en öppen, samhällsbaserad satsning med ett team på nästan 100 forskare, meddelade att det är redo att presentera det fullständiga mänskliga genomet för första gången i historien.

Kopplingen mellan mediala forskare, blockchain, DNA

Det öppna, peer-reviewed, projektfokuserade, humanitära samfundet av forskare har ett etos som många inom NFT-industrin och bredare kryptovaluta-gemenskapen skulle tycka att de är mycket bekanta med sina egna motiverande principer och samarbetssätt.

Vägspärren som forskarna träffade 2003 var att de hade avslutat sekvenseringen av eukromatiskt DNA som är lätt packat och ständigt i transkription. På grund av detta var det lättare att sekvensera med de senaste metoderna.

De återstående 8 % är heterokromatiska, tätt packade och mindre tillgängliga för transkription. Det är som ett kryptovalutabevis på arbetshashingproblem med en högre svårighetsgrad kalibrering under tider av ökad hashkraft på hela, säg, Dogecoin-nätverket.

Nu när forskare kan läsa vad som händer i det heterokromatiska mänskliga DNA:t har de funnit att det är mycket viktigt för människors hälsa och evolution. CNN:s Tasnim Ahmed rapporterade på torsdagen att Evan Eichler, T2T-projektledaren, sa:

Det visar sig att dessa gener är otroligt viktiga för anpassning. De innehåller immunsvarsgener som hjälper oss att anpassa oss och överleva infektioner och pest och virus. De innehåller gener som är … mycket viktiga när det gäller att förutsäga läkemedelssvar.”

Genom att använda det helt sekvenserade mänskliga genomet kan blockkedjeteknik som smarta kontrakt och icke-fungibla tokens (NFT) hjälpa till att driva nästa våg av bioteknisk innovation för att skapa verkliga lösningar för att stödja människors hälsa och förlänga mänskligt liv.

Biotekniska medicinföretag, Blockchain, NFTs

Kryptovalutaindustrins snabbväxande och omfattande verktygslåda med kraftfulla funktioner kan hjälpa till att få mer genomisk data i forskarnas händer samtidigt som den skyddar genomisk dataintegritet. Dessa är nämligen att lagra, spåra och säkra information för kliniska prövningar; och påskynda utvecklingen av viktiga verktyg och terapier genom att skapa ekonomiska incitament för nätverk att ge beräkningskraft till forskningsinsatser.

Och Blockchain for Sciences Alfred C. Chin säger att blockchain kan göra mycket mer för bioteknik och medicin. På grund av dess rigorösa och beräkningseffektiva sätt att föra register, kan blockchain användas för att spåra cancercellslinje och mutationer:

“En kryptografisk hashfunktion kan kartlägga en encellig omicssignatur till ett dimensionsreducerat fingeravtryck av cancern. Sådan bearbetning är realistisk med tanke på de betydande framsteg som gjorts i beräkningsmetoder för multimodal integrering av encellig omikdata.”

Blockchains relevans för bioteknisk medicin är inte bara ett teoretiskt hopp på 2020-talet. Förra året skrev Corzant Technologies’ Patrick Yopp en profil om Louisville, Kentucky-baserade InvicTech, LLC, en ledare inom biotillverkning, och hur bioteknikföretaget banar väg för användningen av blockchain-teknik för att förenkla, säkra och skala labbverksamhet. Den hittade till och med ett sätt att förvandla sina toppmoderna, nedladdningsbara mikrofluidchip till NFT.

Med tanke på hastigheten på kryptovalutans framsteg är det inte tekniken som håller upp distributionen av dessa peer-to-peer-databaser för medicinska tillämpningar, säger Technology Networks Rakesh Joshi. Han citerar en rapport från innovationskonsultföretaget PreScouter, författad av företagets tekniska chef för hälsovård och biovetenskap, Dr. Charles Wright:

“Konsensusuppfattningen är att förändring av tankesättet för privat, offentligt och politiskt ledarskap för att anta blockchain-teknik och den nödvändiga förändringen i ledningen är det enskilt största hindret för blockchain-distribution.”

Om det är sant betyder det att det inte är tekniken som släpar efter; det är kunskapen, förståelsen, fantasin och övertygelsen hos ledare som är intresserade av att låsa upp naturens hemligheter till förmån för människors hälsa.

SPECIALERBJUDANDE (sponsrat) Binance Gratis $100 (Exklusivt): Använd den här länken för att registrera dig och få $100 gratis och 10% rabatt på Binance Futures första månaden (villkor).

PrimeXBT Specialerbjudande: Använd den här länken för att registrera dig och ange POTATO50-koden för att få upp till $7 000 på dina insättningar.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

Bitcoin är en superstark investering, säger tennismästaren Serena Williams

En av de mest framgångsrika tennisspelarna genom tiderna – Serena Williams – slog sig ihop med Block Incs leverantör av pengaöverföringstjänster – Cash App – för att ge kvinnor och färgade personer ytterligare ekonomisk tillgång till bitcoin. Hon berömde den primära kryptovalutan som ledande i branschen och kallade den en […]

Subscribe US Now