Fiat är mycket vanligare än Bitcoin för penningtvätt, bekräftar det amerikanska finansdepartementet

admin

Tidigare denna månad släppte USA:s finansdepartement treårsrapporter som täcker penningtvätt, finansiering av terrorism och finansiering av spridning – som alla ingående diskuterade virtuella tillgångar.

Samtidigt som de noterar många av deras risker i dessa områden, noterar de att fiat-valuta och traditionella nätverk fortfarande är mycket vanligare än krypto i olaglig finansiering.

Krypto för penningtvätt

National Money Laundering Risk Assessment kallade “virtuella tillgångar” som en ständigt föränderlig värld inom penningtvättarnas växande verktygslåda för att dölja sina pengar. Den kallade specifikt DeFi och “anonymitetsförbättrande teknologier” som potentiella bovar.

Virtuella tillgångar har också enligt uppgift spelat en betydande roll i både nätfiskeattacker och ransomware-bedrägerier under hela pandemin. Otrevliga aktörer kan använda löften om vinster från den flyktiga kryptomarknaden för att locka offer att avslöja sin personliga information eller för att plantera skadlig programvara på sina enheter. Sedan kan angriparna kräva att få betalt i krypto efter attack, vilket är både pseudonymt och oåterkalleligt.

Sammantaget hävdar rapporten att användningen av krypto som metod för att tvätta pengar – inklusive drogpengar – växer. Detta skulle bekräfta en nyligen publicerad Chainalysis-brottsrapport som visar att mer pengar skickades till kriminella blockkedjeadresser än någonsin 2021.

Treasury Department medger dock att fiatvaluta fortfarande är kung när det kommer till kriminella pengar. “Användningen av virtuella tillgångar för penningtvätt är fortfarande långt under den för fiatvaluta och mer traditionella metoder”, säger de.

Dessutom, medan kriminella inom krypto ökar, finner Chainalysis också att andelen illegala medel i utrymmet är på den lägsta någonsin, och utgör bara 0,15% av alla transaktioner. Det är en minskning från 0,62 % 2020 och 3,37 % 2019.

Är krypto effektiv för brott?

Rapporten klargör att krypto är en blandad väska för kriminella. Å ena sidan kan peer-to-peer-transaktioner och självvårdande plånböcker hjälpa användare att undvika finansiella kontroller, som vanligtvis bara kan riktas mot centraliserade mellanhänder. Å andra sidan använder de flesta blockkedjor – inklusive Bitcoin – mycket transparenta offentliga reskontra, vilket kan göra det lättare att spåra brottslingar.

Olaglig handel med krypto har varit ett hett ämne på senare tid, eftersom tjänstemän kämpar för att bekämpa det hotande hotet från rysk kryptoanvändning för att undvika sanktioner. I detta ämne noterade Tom Robinson – VD för blockchain-analysföretaget Elliptic – att krypto “kan och kommer att användas för att undvika sanktioner”, men inte är en “silverkula”.

SPECIALERBJUDANDE (sponsrat) Binance Gratis $100 (Exklusivt): Använd den här länken för att registrera dig och få $100 gratis och 10% rabatt på Binance Futures första månaden (villkor).

PrimeXBT Specialerbjudande: Använd den här länken för att registrera dig och ange POTATO50-koden för att få upp till $7 000 på dina insättningar.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

Amazon meddelar att de definitivt avbryter försäljningen av Rekognition, dess ansiktsigenkänningsteknologi

Amazon har meddelat att de kommer att fortsätta att inte sälja sin mjukvara för ansiktsigenkänning, Rekognition, till brottsbekämpande myndigheter. Beskedet kommer strax innan ett år har gått sedan företaget beslutade att tillfälligt frysa marknadsföringen av denna teknik till polisstyrkor. Uppskjutningen tillkännagavs på höjden av protesterna som spred sig över USA […]

Subscribe US Now