Federal Reserve-ordförande säger att konflikten mellan Ryssland och Ukraina är behovet av kryptoreglering

admin

Jerome Powell – ordförande för Federal Reserve – vittnade nyligen inför House Financial Services Committee om tillståndet i ekonomin och framtida penningpolitik. Med tanke på de olika sanktionerna mot Ryssland under dess konflikt med Ukraina, sa han att konflikten “understryker” behovet av kryptoreglering som han förespråkat i månader.

Upprätthålla effektiva sanktioner

Efter sitt vittnesmål på onsdagen fick Powell frågan om Ryssland potentiellt kunde använda kryptovalutor för att kringgå mängden av sanktioner som nyligen införts mot nationen.

Efter tillkännagivandet av “särskilda militära operationer” i Ukraina har västländer vidtagit stora åtgärder för att skada Rysslands ekonomi genom ett handelskrig. Dessa inkluderar “export block on technology” från USA till Ryssland, tillsammans med en massiv avstängning av ryska banker från SWIFT.

“[The Ukraine-Russia conflict] underströk behovet av kongressåtgärder för digital finansiering inklusive kryptovalutor”, svarade Powell. “Vi har den här växande industrin som har många delar i sig, och det finns inte på plats den typ av regelverk som måste finnas där.”

Eftersom kryptovalutor som Bitcoin tillåter peer-to-peer gränsöverskridande transaktioner är de svåra för regeringar att genomdriva handelsrestriktioner. Västerländska allierade väcker redan oro över hur ryssarna kan dra fördel av dem under konflikten, inklusive Europeiska centralbankens president Christine Lagarde.

Powell nämnde också hur krypto kan utnyttjas av ondskefulla aktörer som terrorister, vilket ytterligare understryker behovet av adekvat reglering. Även om han inte har för avsikt att förbjuda kryptovaluta som Kina, har han och lagstiftare länge erkänt riskerna för penningtvätt som digitala tillgångar utgör – särskilt stablecoins.

Utbytens roll

Tillsynsmyndigheter har i praktiken en viktig chokepoint för att blockera eller hindra kryptotransaktioner: utbyten.

För att bättre genomdriva sanktioner har ukrainska tjänstemän uppmanat kryptobörser att svartlista ryska adresser, för att “sabotera vanliga användare”. Vissa börser som Kraken och Binance är dock inte med ombord, med hänvisning till de libertära värderingar som kryptovalutor ska representera.

Hillary Clinton – före detta presidentkandidat och USA:s presidentkandidat – uttryckte sitt missnöje med sitt beslut, vilket visade avvisande mot deras filosofi. Hon önskar att alla parter skulle göra så mycket som möjligt för att skada Rysslands ekonomi vid denna tidpunkt.

Som sagt, kryptovalutor visar sig vara fördelaktiga för ukrainare också, med tiotals miljoner dollar som skickas till landet genom Bitcoin, Ethereum och andra tillgångar.

SPECIALERBJUDANDE (sponsrat) Binance Gratis $100 (Exklusivt): Använd den här länken för att registrera dig och få $100 gratis och 10% rabatt på Binance Futures första månaden (villkor).

PrimeXBT Specialerbjudande: Använd den här länken för att registrera dig och ange POTATO50-koden för att få upp till $7 000 på dina insättningar.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

GTA 6 officiellt bekräftat av Rockstar Games

Det har äntligen hänt för första gången – den typ av nyheter som fansen har väntat på har äntligen släppt. Rockstar Games har gett sin första officiella bekräftelse på att nästa Grand Theft Auto-spel är under utveckling. Avslöjad som en del av en “community-uppdatering” på Rockstar Newswire som mest sysslade […]

Subscribe US Now