Ethereum-prisanalys: Det är dit ETH troligen är på väg efter $3000-utbrottet

admin

Den andra hälften av mars var relativt hausse för marknaderna, särskilt för Ethereum, med endast två röda dagliga ljus. ETH startade rallyt när den bröt över $2500 och steg sedan med 25%.

Att korsa det psykologiska motståndet på $3 000 var en enastående prestation för tjurarna, vilket markerade en anständig återhämtning på cirka 50% av nedåttrenden sedan den nådde rekordnivån. Vad kommer härnäst?

Det dagliga diagrammet

Teknisk analys av Grizzly

Efter att ha passerat milstolpen på $3K kämpar ETH för närvarande på en fallande linje (markerad med blått) på det dagliga diagrammet. Linjen var mycket aktiv och interagerade med priset under de senaste 300 dagarna.

Detta motstånd korsar det horisontella motståndet vid $3300, och att korsa detta område tillsammans med bildandet av en högre high kan tekniskt sett betraktas som slutet på den nedåtgående trenden på kort sikt.

Under den senaste veckan har RSI 30 dagar passerat baslinjen och gått in i det hausseartade området. Liksom priset kämpar den med den fallande trendlinjen (markerad med rött), som testades en gång den 24 mars och för närvarande testas om (gul cirkel).

Om priset kan passera över $3300, är ​​nästa motstånd vid $3600 och $4100. Annars, om björnarna kan försvara detta område, är stöden på $3000 och $2800 de första områdena där priset sannolikt kommer att få ett stabilt stöd.

Glidande medelvärde Exponentiella nivåer

EMA20: $2790
EMA50: $2830
EMA100: 3061 $
EMA200: $3488

2603th

4-timmarsdiagrammet

På den fyra timmar långa tidsramen bildar ETH ett Adam och Eva-mönster (markerat med gult), vilket är hausse i läroboken.

Baslinjen för detta mönster är vid det horisontella motståndet vid $3300, vilket nämns i ovanstående analys. OBV-indikatorn är under den fallande linjen (markerad med rött), och korsning ovanför den kommer förmodligen att sammanfalla med prisöverträdelsen över motståndet vid $3300.

Mål över $4 000 kommer att bli rimliga om Adam och Eva-mönstret fullbordas.

2603th-4

On-Chain: Förbrukad utgående vinstkvot – 30 dagar MA

Spent Output Profit Ratio (SOPR) beräknas genom att dividera det realiserade värdet (i USD) dividerat med värdet vid skapande (USD) av en förbrukad produktion. Eller helt enkelt – sålt pris dividerat med betalt pris.

eth_SOPR

När detta mått är över 1 flyttar marknadsdeltagarna/spenderar sina mynt i vinst. I diagrammet ovan kan man se att när denna indikator kan passera baslinjen eller 1, har priset kunnat nå högre nivåer och indikerar ett lågriskköp.

Detta har inte hänt ännu, och man kan förmodligen förvänta sig att detta brott kommer att ske med priset som passerar motståndet vid $3300.

SPECIALERBJUDANDE (sponsrat) Binance Gratis $100 (Exklusivt): Använd den här länken för att registrera dig och få $100 gratis och 10% rabatt på Binance Futures första månaden (villkor).

PrimeXBT Specialerbjudande: Använd den här länken för att registrera dig och ange POTATO50-koden för att få upp till $7 000 på dina insättningar.

Ansvarsfriskrivning: Informationen som finns på CryptoPotato är den från citerade författare. Det representerar inte CryptoPotatos åsikter om huruvida man ska köpa, sälja eller hålla några investeringar. Du rekommenderas att göra din egen undersökning innan du fattar några investeringsbeslut. Använd tillhandahållen information på egen risk. Se Ansvarsfriskrivning för mer information.

Kryptovalutadiagram av TradingView.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

GTA+-prenumerationstjänst på väg till GTA online nästa vecka

Nu när Grand Theft Auto Online har blivit fristående – men inte (ännu) gratis att spela – var det bara en tidsfråga innan Rockstar Games introducerade någon form av prenumerationstjänst. Dessa prenumerationer är på modet i branschen just nu, och det var oundvikligt att ett av de största spelen hoppade […]

Subscribe US Now