Electric Capital säkrar 1 miljard dollar för att investera i kryptoprojekt i tidiga skeden

admin

Blockchain-riskföretaget Electric Capital har samlat in 1 miljard dollar för att stödja startups i sådd och tidigt skede inom kryptoindustrin.

Electric samlar in 1 miljard dollar för att investera i kryptostartuper

Enligt en tisdagsrapport från Forbes omfattar den senaste kapitalanskaffningen en aktiefond på 400 miljoner dollar som stängdes förra året och en tokenfond på 600 miljoner dollar som stängdes förra månaden.

Det Silicon Valley-baserade VC, som grundades 2018 av Avichal Garg och Curtis Spencer, syftar till att stödja krypto-, fintech- och blockchain-fokuserade projekt med riskkapital i ett tidigt skede.

I en kommentar till den senaste höjningen, noterade medgrundarna att Electric Capital har varit aktivt involverat i Web3-rörelsen och är redo att ge projektutvecklare det stöd och de resurser de behöver för att driva sina projekt till centrum.

“Vi har ägnat de senaste fyra åren åt att bygga mjukvara och datasystem som gör det möjligt för oss att delta i Web3-ekosystem… Vi ser fram emot att fortsätta tänja på gränsen för hur investerare och protokoll kan skapa värde tillsammans”, säger Spencer.

Electric Capital-teamet består huvudsakligen av ingenjörer och tillför en mängd erfarenhet av decentraliserad styrning, tokenomics, community building och mer. Allt detta ger dem kapacitet att förstå bättre och stödja Electrics portföljbolag med deras tekniska åtaganden.

“Grundarna i Web3 behöver kryptoinfödda investerare som förstår det unika stödet som protokoll och Web3-företag kräver genom de oundvikliga kryptocyklerna,” tillade Garg.

Företaget noterade att det avser att göra både aktie- och tokeninvesteringar på mellan 1 miljon dollar och 20 miljoner dollar, med ett brett fokus på NFTs, DeFi, DAOs och blockchain-infrastruktur.

Investerar inte direkt i krypto ännu

Medan Electric planerar att utforska NFT-marknaden, noterade VC att de för närvarande inte har några planer på att direkt investera i digital konst och andra samlarföremål. Snarare har man för avsikt att satsa på NFT-marknadsplatser och andra projekt som gör det möjligt för investerare att använda sina digitala samlingar som säkerhet.

Electric Capital har gjort anmärkningsvärda investeringar i några av de främsta projekten inom kryptoindustrin, inklusive det Ethereum-baserade NEAR-protokollet och derivathandelsapplikationen dYdX.

Samtidigt blir riskkapitalföretag allt mer intresserade av kryptorymden när marknaden fortsätter att växa. För bara några veckor sedan presenterade Sequoia Capital en fond på 600 miljoner dollar för att investera i likvida tokens och digitala tillgångar.

SPECIALERBJUDANDE (sponsrat) Binance Gratis $100 (Exklusivt): Använd den här länken för att registrera dig och få $100 gratis och 10% rabatt på Binance Futures första månaden (villkor).

PrimeXBT Specialerbjudande: Använd den här länken för att registrera dig och ange POTATO50-koden för att få upp till $7 000 på dina insättningar.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

Red Dead Online: Bonusar och kampanjer för mars 2022

Red Dead Online: SPECIAL Bounty Hunter-månad fram till 4 april Särskild prisjägaremånad på Red Dead Online, och de till den 4 april nästa år. Bonusar och kampanjer kretsar i huvudsak kring detta, med särskilt fördubblade intäkter i klassiska prisjägareuppdrag och tredubblats för ökända. Red Dead Online: Marsbonus Tredubbla intäkter i […]

Subscribe US Now