Ekta: Introduktion av fraktionerad fastighets-NFT

admin

Icke-fungibla tokens (NFT) revolutionerar gradvis tillgångsägandet som vi känner det. Den framväxande tillgångsklassen har etablerat sin närvaro i olika branscher, inklusive fastigheter.

Det är värt att notera att icke-fungibla tokens anses vara en av de mest direkta ingångarna till kryptovalutaindustrin för detaljhandelsanvändare. De ansågs också vara drivkraften mellan den paraboliska ökningen av intresse bakom NFTs 2021 och början av 2022.

Många förespråkare föreslår olika användningsfall för icke-fungibla tokens som sträcker sig från konst och musik till fastigheter och redovisning.

Genom att utnyttja potentialen hos blockkedjebaserad teknologi i NFT:er, levererar Ekta en marknadsplats som är inriktad på att eliminera mellanhanden som är involverad i köp av fastigheter.

Vad är Ekta?

Ekta är ett nytt blockchain-nätverk som skapade en infrastruktur inriktad på att föra fysiska tillgångar i kedjan. Projektet utformades för att integrera traditionella industrier och fysiska tillgångar i blockkedjan via tokenisering av verkliga tillgångar.

Ekta, som lanserades i början av 2021, har åtagit sig att ta bort krångel som investerare möter när de försöker investera i verkliga tillgångar, såsom fastigheter, i den virtuella världen. Ekta syftar till att bygga ett ekosystem som överbryggar den fysiska och virtuella världen, och effektivt eliminerar varje centraliserat styrningssystem för att föra samman människor från olika delar av världen.

Ekta Real Estate NFT Marketplace

Ett sätt som Ekta når sitt mål är genom sin NFT-marknadsplats för fastigheter. Projektet har utvecklat en decentraliserad plattform som syftar till att eliminera alla mellanhänder som är involverade i köp av fastigheter via dess NFT-marknadsplats för fastigheter. Ekta har för avsikt att förenkla fastighetsköpprocessen samtidigt som användarna kan maximera sina investeringar genom hyresintäkter, prisstegring, fraktionering av tillgångar, insats och mer.

Genom att symbolisera ägande av fastigheter måste investerare helt enkelt köpa NFT från plattformen för att hävda äganderätten till en viss fastighet. Plattformen använder smarta kontrakt som gör att användare kan få hyresintäkter från sina investeringar utan att behöva jaga hyresgäster för att få hyra.

Medan andra projekt på marknaden erbjuder liknande tjänster som Ekta, arbetar projektet med något som skiljer det från andra plattformar. Vad är det? Låt oss ta reda på.

ekta_cover

Hur fungerar Ekta NFT Marketplace?

Ekta har aktivt samarbetat med några av de största och mest välrenommerade fastighetsutvecklarna i Sydostasien och planerar att expandera till Australien och andra marknader i framtiden. Dess initiala erbjudanden kommer att omfatta det största livsstilsvarumärket i Indonesien som ligger på den berömda ön Bali. Den har för avsikt att symbolisera dessa fysiska tillgångar i verkligheten och göra dem mer tillgängliga för investerare från olika delar av världen.

Dessa tokeniserade tillgångar kan dock vara för dyra för de flesta investerare, vilket gör dem tillgängliga endast för rika kunder. För att främja inkludering och sänka inträdesbarriärerna, introducerar Ekta konceptet med fraktionerad NFT.

I den verkliga världen innebär fraktionering av fysiska tillgångar att flera individer slår samman sina resurser för att få gemensamt ägande av de underliggande tillgångarna. Tillgångarna är uppdelade i andelar som innehas av de olika parterna som är involverade i affären. Detta är en mycket komplex och ofta ouppnåelig process.

Ektas fraktionerade NFT:er, kallade F-NFT:er, är uppdelade i flera mindre NFT:er som är mer överkomliga än bulk-token. Detta gör att fler människor kan få tillgång till dessa tokeniserade ränteavkastande fysiska tillgångar till en lägre kostnad. NFT:erna kan också representera vilken fysisk tillgång som helst i världen, inklusive korallrev, privata öar, skogar, yachter, privata jetplan och mycket mer.

F-NFT-innehavare kan också generera passiv inkomst från värdestegring av fastighetspriser eller hyror utan att gå igenom de problem som vanligtvis är förknippade med att äga fysisk egendom. Dessutom, eftersom transaktionerna genomförs via Ektas blockchain-nätverk och smarta kontrakt, är kunderna säkra på att deras transaktioner är säkra och säkra med snabba transaktionstider och låga avgifter.

För att köpa F-NFTs på Ekta fastighets NFT-marknadsplats måste användare inneha nätverkets inbyggda token som heter EKTA. Intresserade köpare ges tillgång till viktig information om den underliggande fastigheten, inklusive dess läge, bilder, pris, uppskattad värdeökning, beräknad avkastning på investeringen (ROI), attesterad dokumentation från verkliga världen och mycket mer.

Genom att utnyttja kraften i blockkedjeteknologin kommer priset på Ektas fraktionerade räntebärande tillgångar att öka i takt med att den underliggande fysiska egendomen ökar. Detta kommer att tillåta tokeninnehavare att tjäna utdelningar, avkastning och mer.

EKTA-tokenet

EKTA är det interna verktyget och styrningen av Ekta-ekosystemet, som driver varje aktivitet som utförs på Ekta.

EKTA-tokens används för att köpa F-NFT på Ekta fastighets NFT-marknadsplats och för transaktioner på andra ekosystemplattformar. Token hjälper också till i ekosystemets styrning, vilket gör att innehavare kan rösta om vissa beslut som kan påverka projektets framtid.

Polletterna är icke-brytbara eftersom Ekta avser att kraftigt minska sitt koldioxidavtryck, med tanke på att det har funnits ett långvarigt argument om energiförbrukningen för brytbara kryptovalutor.

Innehavare kan maximera sin vinst genom att satsa sina EKTA-tokens på plattformen. Ekta erbjuder användarna en hög årlig procentuell avkastning (APY) på sina insatta tillgångar, upp till 150 %.

Enligt data från CoinMarketCap har EKTA en total maxtillgång på 420 miljoner tokens, med en nuvarande cirkulerande tillgång på 12 miljoner tokens. Ekta har också en TVL (totalt värde låst) på 350 miljoner dollar och potentiellt det bästa förhållandet TVL/börsvärde i hela krypto. Priset ligger för närvarande på 4,54 USD vid presstillfället.

SPECIALERBJUDANDE (sponsrat) Binance Free $100 (Exklusivt): Använd den här länken för att registrera dig och få $100 gratis och 10% rabatt på Binance Futures första månaden (villkor).

PrimeXBT Specialerbjudande: Använd den här länken för att registrera dig och ange POTATO50-koden för att få upp till $7 000 på dina insättningar.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

Facebook beslutar att stänga av Donald Trumps konto i två år

Det sociala nätverket Facebook har i fredags beslutat att stänga av förre presidenten Donald Trumps konton i två år. Det slutliga beslutet kommer nästan en månad efter att det sociala nätverkets oberoende styrelse beslutat att hålla den tidigare presidentens konto avstängt, som tystades på plattformen efter att ha uppmuntrat attacken […]

Subscribe US Now