Dubai School accepterar undervisningsavgifter i Bitcoin och Ethereum: Rapport

admin

Efter att ha blivit hemmet för flera digitala tillgångsföretag under de senaste månaderna, vill Dubai förbättra kryptoantagandet genom andra taktiker. Den här gången sa en lokal skola enligt uppgift att den vill börja acceptera digitala tillgångsbetalningar som studieavgifter.

Skola i Dubai för att acceptera krypto?

Enligt Zawya-rapporten kommer föräldrar i Dubai att ha möjlighet att betala terminsavgifter för sina barn som använder kryptovalutor på en ny skola. Detta drag skulle göra det till den första sådan enhet att ta emot digitala tillgångsbetalningar i Mellanöstern.

The Citizens School kommer att öppna dörrar i september i år och kommer att acceptera de två största kryptovalutorna efter börsvärde – bitcoin (BTC) och eter (ETH). Icke desto mindre förklarade rapporten att medlen automatiskt kommer att omvandlas till dirhams av ett lokalt företag.

Beslutet föranleddes i första hand av de åtgärder som nyligen vidtagits av stadens myndigheter för att upprätta ett regelverk för digitala tillgångar och utveckla Dubai till ett nav för kryptovaluta.

“För ett tag sedan var kryptovaluta bara en flytande term bland välinformerade investerare. Men idag blir kryptovaluta mycket mer mainstream, vilket omformar det traditionella finansiella systemet. På samma sätt stör Citizens utbildningssektorn genom att ombilda varje del av inlärningsupplevelsen.” – kommenterade grundaren av Citizens School, Dr. Adil Alzarooni.

Han tillade att tillägget av digitala tillgångsbetalningar borde stärka unga generationers roll i utvecklingen av landets digitala ekonomi.

Dubai välkomnar kryptoutbyten

CryptoPotato rapporterade också om flera andra pro-krypto-åtgärder som vidtagits av myndigheterna i Dubai nyligen. Bland de första var den licens som staden tilldelade den ledande digitala tillgångsbörsen – Binance.

Kort därefter dök det upp rapporter om att FTX – en annan populär kryptobörs – vill sätta upp regionala huvudkontor i Dubai. Denna trend intensifierades under de följande veckorna eftersom antalet handelsplatser som planerar att efterlikna detta steg fortsatte att öka.

De två senaste företagen att beskriva sådana avsikter var Bybit och CryptoCom.

“Bybit har fått ett principiellt godkännande att bedriva ett helt spektrum av virtuella tillgångar i Dubai,” – lyder ett uttalande från företaget.

CryptoCom, å andra sidan, lovade att börja rekrytera mycket personal under de följande månaderna för att etablera en “betydande närvaro” i UAE.

SPECIALERBJUDANDE (sponsrat) Binance Gratis $100 (Exklusivt): Använd den här länken för att registrera dig och få $100 gratis och 10% rabatt på Binance Futures första månaden (villkor).

PrimeXBT Specialerbjudande: Använd den här länken för att registrera dig och ange POTATO50-koden för att få upp till $7 000 på dina insättningar.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

GTA Online: GTA+-prenumeration är tillgänglig, lista över förmåner från 29 mars till 27 april 2022

GTA+ och Haos Special Works-uppgradering för Principe Deveste Eight är tillgängliga i GTA Online Tillkännagav i fredags av Rockstar Games, prenumerationen FRIVILLIG GTA+ är nu tillgängligt i nya versioner av GTA Online på PlayStation 5 och Xbox Series X|S. Denna prenumeration på 5€ 99 / månad låter dig få ytterligare […]

Subscribe US Now