Digital guldberättelse överlever om MicroStrategy fortsätter att hålla Bitcoin, säger CryptoQuant VD

admin

Mitt i internationella kriser och en skakig kryptomarknad rasar debatter om vilken roll Bitcoin faktiskt fungerar som en investering. Är det digitalt guld, eller bara ytterligare en risktillgång?

I en nyligen tweet vägde Ki Young Ju – VD för kryptomarknadsanalysföretaget CryptoQuant – in i frågan. Han tror att så länge institutioner som MicroStrategy fortsätter att köpa Bitcoin, fortsätter tillgångens “digitala guld”-berättelse att gälla.

Att känna till Bitcoins grunder

Ju kom med sina tankar som svar på en tråd av FTX:s vd Sam Bankman Fried (SBF) tidigare idag. Miljardärbörsens ägare gav en personlig analys om hur Rysslands senaste invasion av Ukraina påverkar kryptopriserna och varför.

Efter att invasionen skapade rubriker igår föll Bitcoins pris under 35 000 $, innan det återhämtade sig till cirka 36 000 $ i skrivande stund.

Utgående från Bitcoins “grundläggande” förutspådde SBF att Bitcoin inte borde ha rört sig drastiskt i någon riktning. Teoretiskt sett, även om krig kan hetsa människor att ta ut sina pengar från tillgången och till kontanter, kan det också sporra människor att flytta bort från svaga europeiska valutor och till hårdare.

På grund av Bitcoins begränsade utbud av 21 miljoner mynt ser vissa kryptovalutan som den svåraste valutan på jorden, som kan ersätta dollarn. Dess produktionssvårigheter efterliknar guld, vilket ger det namnet “digitalt guld”.

Med tanke på detta sammanhang förklarar SBF Bitcoins senaste nedgång som sporras av “algoritmanhängare” snarare än “fundamentala investerare”. Han hävdade att push-pull-dynamiken mellan dessa grupper fick Bitcoin att minska med exakt 8% under dagen.

Följ MicroStrategy, säger Ju

Det var där CryptoQuants VD hörde av sig. Han bekräftade att det inte förekommit några betydande aktiviteter i kedjan som svar på kriget, vilket tyder på att SBF:s tes om fundamentala investerare var korrekt.

“Institutioner som köpte $BTC via on-chain txns verkar [to have] inte sålt sina innehav ännu, säger Ju. “Institutioner som driver algoritmiska handelsbots tror att BTC är en teknisk aktie.”

VD:n drog slutsatsen att han föredrar att vara exponerad för Bitcoin tills Michael Saylor – VD för MicroStrategy – säljer någon av sina. “Den digitala guldberättelsen är fortfarande giltig så länge dessa institutioner har Bitcoins,” sa han.

Saylors företag är en av de största enskilda innehavarna av Bitcoin, som enligt uppgift ägde över 125 000 mynt i februari. VD:n har upprepade gånger hänvisat till tillgången som “digitalt guld” och sa nyligen till Bloomberg att han aldrig skulle sälja sina innehav.

SPECIALERBJUDANDE (sponsrat) Binance Gratis $100 (Exklusivt): Använd den här länken för att registrera dig och få $100 gratis och 10% rabatt på Binance Futures första månaden (villkor).

PrimeXBT Specialerbjudande: Använd den här länken för att registrera dig och ange POTATO50-koden för att få upp till $7 000 på dina insättningar.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

Alla hjärtans dag-bonusar kommer till GTA Online

Finns det något bättre sätt att tillbringa Alla hjärtans dag än att driva bonusutbetalningsaktiviteter i Grand Theft Auto Online? Kärlek och krut är i luften i hela Los Santos med den här senaste handsken av kampanjer och extramaterial i GTA Online under romantikens vecka. Bortsett från teman, det finns droppfoder […]

Subscribe US Now