DeVere Group VD: Kriget mellan Ryssland och Ukraina kan skjuta upp Bitcoin till 50 000 $ snart

admin

Nigel Green – VD för deVere Group – tror att konflikten mellan Ryssland och Ukraina kan vara katalysatorn som driver fram en uppgång för BTC:s pris. Exec föreslog att bitcoin att nå $50 000 i slutet av mars inte är uteslutet.

BTC ska få dragkraft på grund av kriget

Trots den ryska invasionen av Ukraina och osäkerheten om fred i Europa, började bitcoins pris att klättra nyligen. Tillgångens USD-värde har ökat med mer än 15 % under de senaste fem dagarna, eftersom många hävdar att denna ökning är ett resultat av de ekonomiska sanktioner som införts mot Ryssland och den efterföljande rubelkraschen.

En anhängare av den idén är VD:n för det finansiella rådgivningsföretaget deVere Group – Nigel Green. Han menade att den militära konflikten har orsakat “betydande ekonomisk omvälvning”, och företag, individer och statliga myndigheter började leta efter alternativ till traditionella monetära system.

“När banker stänger, tar bankomater slut på pengar, hot om personliga besparingar som tas för att betala för kriget, och det stora internationella betalningssystemet SWIFT är beväpnat, bland andra faktorer, fallet för ett livskraftigt, decentraliserat, gränslöst, manipuleringssäkert , ett icke konfiskerbart monetärt system har blottats.”

Förutsatt att västvärlden fortsätter att utdöma straff mot Ryssland, kan bitcoin komma att utnyttja $50 000 i slutet av månaden, förutspådde Green. Han sa dock att det är för tidigt att tro att den primära kryptovalutan kan nå sin rekordnivå på nästan $70 000 registrerad i november 2021.

Värt att notera är att deVere Groups vd har varit ganska noggrann i sina tidigare prognoser. Förra sommaren förutspådde han att bitcoin kunde “hitta eller till och med överträffa” sin rekordnivå på 65 000 $ i slutet av 2021.

Nigel GreenNigel Green, Källa: SCMP

Cryptos roll under kriget

Digitala tillgångar har varit inblandade i den rysk-ukrainska tvisten eftersom många företag och individer donerat krypto för att hjälpa Ukrainas försvar. Bidragen översteg 35 miljoner dollar, medan några av de kända personerna som deltog inkluderar Polkadots grundare – Gavin Wood. Han skickade 5 miljoner dollar i DOT till den ukrainska regeringen.

Bortsett från Polkadot accepterade myndigheterna donationer i Bitcoin, Ethereum och Tether. I går lade Mykhailo Fedorov – vice premiärminister och minister för digital transformation i Ukraina – till Dogecoin och Solana till listan över kryptovalutor som kan skickas som bidrag.

Ändå uttryckte många oro för att Ryssland också skulle kunna använda tillgångsklassen för att kringgå ekonomiska sanktioner som implementerats av väst. Ripples VD Brad Garlinghouse förklarade dock varför ett sådant scenario är svårt att inträffa.

Enligt hans uppfattning är kryptovalutabörser mycket professionella och arbetar med bankpartners. De har fastställt flera stränga åtgärder, inklusive strikta kunskaper om din kund (KYC) och anti-penningtvättspolicyer för att förhindra dåliga aktörer från att använda sådana tjänster.

SPECIALERBJUDANDE (sponsrat) Binance Gratis $100 (Exklusivt): Använd den här länken för att registrera dig och få $100 gratis och 10% rabatt på Binance Futures första månaden (villkor).

PrimeXBT Specialerbjudande: Använd den här länken för att registrera dig och ange POTATO50-koden för att få upp till $7 000 på dina insättningar.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

Western Reever rider in i GTA online

Det är dags för en ny uppsättning hjul i Grand Theft Auto Online, när en ny vecka rullar runt, vilket betyder att det är ännu ett släppdatum för droppmatning. Som vanligt får det nya fordonet sällskap av bonusar och rabatter, och vi får också njuta av återkomsten av ett fans […]

Subscribe US Now