Dessa signaler sätter Bitcoin på en baisseartad väg enligt Glassnode

admin

De senaste veckorna har inte varit snälla mot kryptovalutaindustrin och finansmarknaderna. I linje med rädslan för en växande konflikt i Ukraina, den civila oroligheten i Kanada och Feds beslut att höja räntorna, sjönk priserna på de flesta tillgångar markant. Bitcoin, för en, sjönk till $36 000, vilket är dess lägsta pris sedan den 3 februari.

Med tanke på dessa händelser, föreställde sig många starten av en annan kryptovaluta-björnmarknad. I sin senaste rapport påpekade blockchain-dataleverantören Glassnode några av de baisseartade signalerna som tyder på att bitcoins pris kan fortsätta att falla.

Vilka är signalerna?

Analysföretaget noterade att bitcoins on-chain-aktivitet inte gjorde några framsteg förra veckan, vilket är det första tecknet på minskat intresse och efterfrågan på tillgången.

Detta får stöd från BTC-adresserna som inte är noll, som vanligtvis visar privatinvesterares beteende. Glassnode informerade om att under de senaste 30 dagarna hade cirka 220 000 sådana plånböcker tömts helt. Som jämförelse, när den primära kryptovalutan handlades för cirka 60 000 dollar i november, nådde adresser som inte var noll en all-time high på nästan 39 miljoner.

Andelen enheter i vinst är också på nedgång, vilket är något förväntat eftersom tillgångens pris ligger långt under sin topp. Enligt Glassnodes uppskattningar samlade 10,9% av BTC-investerarna fler mynt till priser mellan 33 500 $ och 44 600 $.

Eftersom de flesta av dem kommit in på marknaden under de senaste veckorna, bestämde Glassnode att de kan vara de första att sälja sina portioner om BTC:s pris skulle fortsätta falla.

Glassnode-diagramGlassnode-diagram, Källa: Glassnode

STH vs. LTH Beteende

Leverantören av kedjemått berörde långsiktiga innehavare (som håller sina tillgångar i mer än 155 dagar) och kortsiktiga (mindre än 155 dagar). Det uppskattas att de flesta STH:er har en genomsnittlig kostnadsbasis på kedjan på 47,2 000 USD, vilket i skrivande stund (BTC-pris 38 000 USD) är en genomsnittlig orealiserad förlust på cirka 20 %.

Som sådan beskrev rapporten att andelen enheter i vinst varierar mellan 65,78 % och 76,7 %.

Något föga överraskande drog Glassnode slutsatsen att korttidsinnehavare inte har de så kallade “diamanthänderna” och tenderar att göra sig av med sina positioner så snart BTC:s flyktiga natur slår till. Företaget indikerade att sådana investerare redan har börjat eller troligen kommer att börja sälja bitcoins om tillgången inte lyckas vända sin senaste nedåtgående trend.

Däremot tenderar långtidsinnehavare, som har tagit sig in på marknaden inför upptakten mot $69 000 i november, att hålla sig lugnare utan överdriven försäljning.

Glassnode fastställde dock att mer än hälften (54,5%) av det totala BTC under vattnet (4,7 miljoner mynt) innehas av STH. Detta kan vara ytterligare ett oroande tecken på tillgångens kortsiktiga prisrörelser, eftersom dessa investerare är “statistiskt mer benägna att spendera” sina innehav.

SPECIALERBJUDANDE (sponsrat) Binance Gratis $100 (Exklusivt): Använd den här länken för att registrera dig och få $100 gratis och 10% rabatt på Binance Futures första månaden (villkor).

PrimeXBT Specialerbjudande: Använd den här länken för att registrera dig och ange POTATO50-koden för att få upp till $7 000 på dina insättningar.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

PHP - Singleton-mönstret

Singleton-mönstret är ett av GoF-mönstren (Gang of Four). Detta speciella mönster tillhandahåller en metod för att begränsa antalet instanser av ett objekt till bara en. Det är ett lätt mönster att förstå när du väl kommit förbi den konstiga syntaxen som används. Tänk på […]

Subscribe US Now