August 5, 2021

ausys.se

ausys.se

Den tidigare NSA-chefen Jacob DePriest är nu chef för GitHubs säkerhetsverksamhet

GitHub har meddelat att tidigare chef för NSA (National Security Agency) Jacob DePriest nu leder sin säkerhetsverksamhet. Öppen källkodevangelist DePriest byggde upp NSA: s utvecklarupplevelse från grunden och hjälpte byråns utvecklare att bidra till andras arbete. NSA: s historiskt långa godkännandeprocess minskade i några fall från veckor till bara timmar. Ett inlägg från 2019 på US Intelligence Careers webbplats förklarar varför DePriest har en långvarig passion för öppen källkod:

“En av anledningarna till att DePriest kämpar för öppen källkod så passionerat är att han vet att många seriösa utvecklare älskar öppen källkodsarbete, och han vill att dessa utvecklare ska gå med i NSA, bidra till nationell säkerhet OCH engagera sig i öppen källkod.”

DePriests passion för öppen källkod och utvecklargemenskapen – i kombination med sin erfarenhet av en av världens mest avancerade säkerhetsbyråer – gör honom till en perfekt passform för att leda GitHubs team för säkerhetsoperationer. I ett LinkedIn-inlägg förklarar DePriest att det fanns två ord bakom hans beslut att gå med i GitHub:

Passion. De som känner mig vet att jag brinner för att hjälpa utvecklare, programvara med öppen källkod och säkerhet. Mycket av min tid på NSA spenderades på att bygga utvecklarverktyg, förbättra utvecklarupplevelsen och förespråka mer öppen källkodsengagemang. Jag tillbringade flera år på utvecklarnas säkerhet, noll tillit och företagssäkerhet och balanserade praktiska säkerhetshänsyn med möjliggörande av produktivitet hos utvecklare. GitHub är hem för världens programvara och tjänar över 65 miljoner utvecklare från hela världen. Jag kan inte tänka mig en bättre plats att fortsätta bidra till de saker jag älskar.

Påverkan. Anledningen till att jag arbetade så länge inom den offentliga sektorn handlade om påverkan – möjligheten att göra mitt land och världen till en bättre plats. För mjukvaruutvecklare och utan tvekan programvara i allmänhet finns det inget företag på jorden som har potential för större påverkan än GitHub. När GitHub rullar ut en ny funktion som kodsökning eller beroendegranskning kan den få omedelbar, global inverkan på miljontals arkiv. Jag är ödmjuk över att delta i de fortsatta ansträngningarna för att göra programvaran säkrare och för att GitHub ska vara en säker och pålitlig plattform för utvecklare och företag. GitHub är hem för över 65 miljoner utvecklare så det är viktigt att vara både säker som en plattform och samtidigt vara ett fordon för att driva bredare säkerhetsförbättringar. I en tid då cybersäkerhetshotet utvecklas så snabbt har DePriest ett stort ansvar – men en som han är mer än kvalificerad att hantera. (Foto av FLY: D på Unsplash)

Vill du lära dig mer om DevOps från ledare i rymden? Kolla in DevOps-as-a-Service Summit, som äger rum den 1 februari 2022, där deltagarna lär sig om fördelarna med att bygga samarbete och partnerskap i leverans.
Taggar: cybersäkerhet, presenterad, github, infosec, Jacob depriest, nationell säkerhetsbyrå, nsa, säkerhet

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]