Den japanska speljätten Bandai Namco etablerar 25 miljoner dollars fond för Web 3, Metaverse start-ups

admin

Den japanska spelutvecklaren och förlagsföretaget Bandai Namco tillkännagav att de inrättade en fond på 1 miljard yen (eller ca 7,9 miljoner dollar) på 1 år och 3 miljarder yen (ca 23,8 miljoner dollar) på 3 år för att investera i kommande spelbolag relaterade till Web 3 och metaverse.

Bandai Namco Entertainment 021 Fund

Enligt rapporten kommer startup-investeringsfonden, kallad “Bandai Namco Entertainment 021 Fund”, att fokusera på blockkedjeföretag i Japan såväl som utomlands i ett försök att påskynda antagandet av icke-fungibla tokens (NFT) och krypteringsteknologi.

Fokus kommer också att vara att intensifiera beslutsprocessen för att lägga grunden för en IP (Intellectual Property) Metaverse och utvecklingen av ett nytt underhållningssystem.

Den senaste investeringsfonden riktar sig även till underhållningsrelaterade produkter och tjänsteleverantörer som är engagerade i VR (virtuell verklighet), AR (augmented reality), AI (artificiell intelligens), etc.

Samtidigt har speljätten aktivt bildat samarbeten med flera nystartade företag inom olika företag och sektorer för att främja tillväxten av Web 3 och det metaversala ekosystemet.

Stärker dess fotfäste Metaverse

Utvecklingen kommer två veckor efter att Bandai Namco tillkännagav sitt metaverse-initiativ på 130 miljoner dollar som kommer att baseras på deras Gundam IP. Detta är en del av företagets planer på att utveckla en metavers för varje IP som ett nytt ramverk för att ansluta till fans.

Speljätten har för avsikt att ge kunder tillgång till en myriad av underhållning på en IP-axel samtidigt som den utnyttjar sina “särskiljande styrkor för att slå samman fysiska produkter och mötesplatser med digitala element i denna IP Metaverse.

I releasen stod det också,

“Den nya halvtidsplanen kommer att introducera ett nytt sätt att koppla fans till underhållningsfastigheter genom att bygga en metavers för varje IP under Bandai Namco Groups portfölj, som också används som en viktig del av företagets IP-baserade strategier.

Utvecklingen kommer att börja med skapandet av “GUNDAM Metaverse” där det kommer att bli en plattform för möjligheter för GUNDAM-fans över hela världen att mötas för att konversera och ansluta i en mängd olika kategorier.”

Bandai Namcos IP Axis-strategi föreställer sig en multi-IP-hub av multiversum, med Gundam IP som en av de första instanserna.

SPECIALERBJUDANDE (sponsrat) Binance Gratis $100 (Exklusivt): Använd den här länken för att registrera dig och få $100 gratis och 10% rabatt på Binance Futures första månaden (villkor).

PrimeXBT Specialerbjudande: Använd den här länken för att registrera dig och ange POTATO50-koden för att få upp till $7 000 på dina insättningar.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

GTA 6 House möjligen sett i definitiv upplaga

Rockstar Games är ett lömskt gäng och har en väl fungerande meritlista när det gäller att leka med sin fanbas med påskägg och teasers. Efter att ha dolda referenser och tips om framtida släpp i sina spel tidigare, passar den här senaste biten av Grand Theft Auto 6-teoriarbete definitivt deras […]

Subscribe US Now