Den amerikanska fondförvaltaren förklarar varför hans företag kortade Coinbase (COIN) aktier

admin

Jim Chanos, president och grundare av Kynikos Associates, tror att Coinbase (COIN) aktier är mycket överprissatta. Som sådan har hans NYC-registrerade investeringsenhet beslutat att shorta dem, även om deras värde har minskat med 50 % sedan november.

Ända sedan Coinbase blev den största kryptovalutabörsen som gick live på Nasdaq som ett börsnoterat företag i april förra året, har aktiekursrörelserna till stor del påverkats av bitcoin och resten av marknaden. Som sådan är det ingen överraskning att COIN-aktierna skjutit i höjden till $385 i mitten av november, när BTC målade sin rekordnivå på $69 000. Sedan dess har aktierna dock fallit fritt, tappat cirka 50 % av sitt värde och stängt på $185 den 18 mars. Chanos pratade med CNBC på fredagen och beskrev hans och hans företags skäl till varför de tror att Coinbase är övervärderat genom att kalla det en “bubbelaktie”.

“Vi tror i grunden att Coinbase tjänar för mycket. Om du gör siffrorna är deras intäktsbas ungefär 3 % till 4 % av deras depåtillgångar, deras kundtillgångar.”

Han tillade också att de flesta konkurrenter har plockat upp sitt spel, och Coinbase kommer att behöva minska sina avgifter för att förbli konkurrenskraftiga.

“Det finns massor av företag som är i den nya ekonomin som har verklig tillväxt, riktiga kassaflöden och verkliga intäkter, men det finns mycket som bara säljs på berättelser, och vi skulle hävda att Coinbase är en som säljs på en berättelse “, avslutade Chanos.

Utvald bild med tillstånd av CNBC

SPECIALERBJUDANDE (sponsrat) Binance Gratis $100 (Exklusivt): Använd den här länken för att registrera dig och få $100 gratis och 10% rabatt på Binance Futures första månaden (villkor).

PrimeXBT Specialerbjudande: Använd den här länken för att registrera dig och ange POTATO50-koden för att få upp till $7 000 på dina insättningar.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

WhatsApp lanserar en ny funktion som låter dig dölja konversationer från nyfikna ögon

WhatsApp-instant messaging-nätverket fungerar i läget “Arkiverat”, en funktion som gör att konversationerna som användaren har arkiverat förblir så även om nya meddelanden tas emot. De arbetar också med nya funktioner som att automatiskt arkivera inaktiva chattar i sex månader. Detta “Arkiverade”-läge, som presenterades i koden för tidigare versioner av applikationen […]

Subscribe US Now