Coinbase kommer inte att sluta betjäna ryskbaserade användare, för nu, säger VD

admin

Coinbase har anslutit sig till listan över kryptovalutabörser som inte planerar att blockera Rysslandsbaserade användare från att komma åt deras tjänster. Företagets VD tror att oligarker inte kommer att kunna använda digitala tillgångar, medan många vanliga ryssar kan köpa krypto medan deras nationella valuta faller.

Coinbase kommer inte att förbjuda Ryssland-baserade kunder

När Rysslands president inledde en “särskild militär operation” mot Ukraina, som bara visade sig vara ett krig, beslutade västmakterna – inklusive USA och EU – att inte engagera sig direkt. Istället började de skicka militär utrustning och finansiering och började omfamna miljontals flyktingar.

När det gäller Ryssland införde de flesta länder stränga sanktioner, varav de flesta var ekonomiska. Mitt i dessa var ryska banker avskurna SWIFT. Vissa människor började till och med begära kryptovalutabörser för att följa efter och förbjuda ryskbaserade kunder att komma åt deras plattformar. De hävdade att oligarker kunde använda tillgångsklassen för att kringgå de ekonomiska sanktionerna.

Medan vissa sydkoreanska företag enligt uppgift beslutat att följa, vägrade andra, såsom Binance och Kraken, vilket tydde på att ett sådant drag skulle strida mot kryptoindustrins kärnvärden.

Coinbase VD, Brian Armstrong, gick med i den andra klubben. Han tror att risken för att ryska oligarker använder krypto för att undvika sanktioner är ganska liten. Detta beror på att digitala tillgångar använder blockchain där varje transaktion registreras och är synlig, vilket betyder att “att försöka smyga in massor av pengar genom krypto skulle vara mer spårbart än att använda kontanter, konst, guld eller andra tillgångar i amerikanska dollar.”

Ändå lovade Armstrong att blockera transaktioner från IP-adresser som kan “tillhöra sanktionerade individer eller enheter, precis som alla andra reglerade finansiella tjänster.”

Vanliga ryssar kan dra nytta av det

Samtidigt som han anslöt sig till Ripples VD Brad Garlinghouse för att motbevisa idén att oligarker verkligen kan använda krypto för att kringgå sanktioner, noterade Armstrong att vanliga medborgare kan se tillgångsklassen “som en livlina nu när deras valuta har kollapsat.”

Faktum är att den ryska rubeln förlorade cirka 30 % av sitt värde mot andra fiat-valutor några dagar efter att kriget började. Kort därefter dök det upp rapporter som tydde på att handelsvolymerna för bitcoin och krypto från Ryssland (och Ukraina) hade skjutit i höjden till nya toppar.

Armstrong varnade dock för att Coinbases hållning kan förändras i framtiden och sa, “om den amerikanska regeringen beslutar sig för att införa ett förbud kommer vi naturligtvis att följa dessa lagar.”

SPECIALERBJUDANDE (sponsrat) Binance Gratis $100 (Exklusivt): Använd den här länken för att registrera dig och få $100 gratis och 10% rabatt på Binance Futures första månaden (villkor).

PrimeXBT Specialerbjudande: Använd den här länken för att registrera dig och ange POTATO50-koden för att få upp till $7 000 på dina insättningar.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

GTA Online: Nyheter, bonusar och kampanjer för veckan den 3 mars 2022

GTA Online ARMAMENTS Special Week Veckans bonusar och försäljning på GTA Online från 3 till 9 mars 2022. Endast på PC, Xbox One, PS4 och via bakåtkompatibilitet på Xbox Series X|S och PS5. En liten vecka på GTA Online erbjuder telefonkontrakt ytterligare belöningar, liksom handelskrig i synnerhet. På tal om […]

Subscribe US Now