Coinbase blockerar 25K ryska adresser som förmodligen är relaterade till olaglig aktivitet

admin

Den ledande USA-baserade kryptovalutabörsen, Coinbase, har beslutat att blockera åtkomst till mer än 25 000 adresser relaterade till ryska individer som påstås ägna sig åt illegala aktiviteter.

Coinbase Blocks 25K ryska adresser

Enligt ett officiellt blogginlägg från idag – den 7 mars 2022 – har den ledande USA-baserade kryptovalutabörsen, Coinbase, blockerat “över 25 000 adresser relaterade till ryska individer eller enheter som vi tror ägnar sig åt olaglig verksamhet, varav många har vi identifieras genom våra egna skyddsutredningar.”

Dessutom har företaget delat dessa adresser med den amerikanska regeringen för att “stödja upprätthållandet av sanktioner.”

Inlägget upprepade återigen att utbytet är “åtagit sig att följa sanktioner.”

Under onboarding kontrollerar Coinbase kontoansökningar mot listor över sanktionerade individer eller enheter, inklusive de som upprätthålls av USA, Storbritannien, Europeiska unionen, FN, Singapore, Kanada och Japan.

Hur som helst kommer flytten bara några dagar efter att Coinbase VD sa att de kommer att följa sanktionerna mot Ryssland.

Krypto för att undvika sanktioner?

Många har tagit upp frågan om kryptovalutor kan användas för att undvika de sanktioner som infördes mot Ryssland efter dess invasion av Ukraina.

Brian Armstrong, VD på Coinbase, sa att han inte tror att det finns en stor chans för det.

Som sagt, vi tror inte att det finns någon hög risk för att ryska oligarker använder krypto för att undvika sanktioner. Eftersom det är en öppen reskontra skulle det vara mer spårbart att försöka smyga in massor av pengar genom krypto än att använda kontanter, konst, guld eller andra tillgångar i amerikanska dollar.

I samma tråd betonade Armstrong också att Coinbase inte kommer att förbjuda ryssar att använda utbytet i förebyggande syfte.

SPECIALERBJUDANDE (sponsrat) Binance Free $100 (Exklusivt): Använd den här länken för att registrera dig och få $100 gratis och 10% rabatt på Binance Futures första månaden (villkor).

PrimeXBT Specialerbjudande: Använd den här länken för att registrera dig och ange POTATO50-koden för att få upp till $7 000 på dina insättningar.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

GTA Vice City The Definitive Edition återförenas med PlayStation Now

GTA Vice City remaster är gratis att spela på PLAYSTATION via PS Now Tillgänglig sedan 11 november i GTA-trilogin, GTA Vice City The Definitive Edition i sin PS4-version går med i PlayStation Now-katalogen idag, och de fram till måndag 2 maj. Som en påminnelse är PS Now ett abonnemang som […]

Subscribe US Now