Chainalysis introducerar gratis verktyg för screening av sanktioner för kryptoindustrin

admin

I ljuset av globala handelsrestriktioner mot Ryssland har Chainalysis introducerat två nya verktyg för att hjälpa företag att säkerställa att de inte interagerar med sanktionerade enheter genom blockchain.

Genomförande av sanktioner i krypto

Det första av dessa verktyg – enligt ett uttalande från företaget – är ett orakel i kedjan. Det smarta kontraktet kommer att lagra data från ekonomiska embargolistor från olika västerländska myndigheter som USA, EU eller FN. Oraklet kan lätt anropas av andra smarta kontrakt för att validera vilken blockchain-plånbok som helst innan den interagerar med den. Detta verktyg släpptes igår.

Det andra verktyget – ett API-verktyg för webb/mobila användargränssnitt – kommer att hämta samma data för att validera plånböcker och förväntas släppas nästa månad.

Chainalysis klargjorde sitt stöd till Ukraina över Ryssland i den senaste konflikten, och betonade kryptoindustrins behov av att vara på “rätt sida”. Som sådan är dess nya verktyg gratis att använda.

“Dessa innovationer är tillgängliga för både bra och dåliga aktörer,” sa företaget angående blockchain-teknologi. “Medan branschen firar den ukrainska regeringens framgångsrika insamling av pengar, har vi också hört oro över potentialen för kryptovaluta att användas av sanktionerade enheter och individer i Ryssland för att undvika sanktioner.”

Verktygen är specifikt riktade mot web 3-applikationer som decentraliserade börser, som “inte har de lätta lösningar de behöver för att följa sanktionspolicyer.”

Faktum är att KYC- och AML-krav kan snart till och med komma till Defis värld. Som en del av Avalanches senaste incitamentsprogram planerar man att bygga ett subnät som är inbyggt med KYC-funktionalitet.

Krypto: Hjälper Ukraina eller Ryssland?

Kryptovalutor underlättar peer-to-peer långdistanstransaktioner. Detta har gjort dem effektiva för internationella insamlingskampanjer som sträcker sig från Kanadas Trucker Convoy till Ukrainas militära försvar.

Men bland politikerna ökar oron för att ryssarna också kan använda dem för att kringgå handelsrestriktioner. Detta har fått extrema uppmaningar till kryptobörser att sluta betjäna alla ryska konton, vilket företagen tvekade att följa.

Däremot har utbyten varit juridiskt skyldiga att sanktionera specifika enheter, har de följt. Andra branschaktörer – som Ethereums gruvpool “Flexpool” – har individuellt beslutat att upphöra med tjänsten till Ryssland.

Sammantaget har kryptogemenskapen varit ganska generös med sitt stöd för Ukraina, som har fått tiotals miljoner dollar i Bitcoin, Ether, Dogecoin och mer.

SPECIALERBJUDANDE (sponsrat) Binance Gratis $100 (Exklusivt): Använd den här länken för att registrera dig och få $100 gratis och 10% rabatt på Binance Futures första månaden (villkor).

PrimeXBT Specialerbjudande: Använd den här länken för att registrera dig och ange POTATO50-koden för att få upp till $7 000 på dina insättningar.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

Niantic förvärvar WebAR-experterna 8th Wall för att utöka metaverse-plattformen

Niantic fortsätter sin utveckling från en AR-spelutvecklare till en komplett plattform för att bygga metaverse-upplevelser. En gång i tiden var Niantic ett spännande men relativt okänt företag bakom det banbrytande (och högst underskattade) AR-spelet Ingress. Niantic släppte sedan Pokemon Go och kastades in i rampljuset. Hypen kring Pokemon Go kan […]

Subscribe US Now