Canadian Oil Company kommer att allokera sin outnyttjade energi för att bryta Bitcoin (Rapport)

admin

Bengal Energy – ett kanadensiskt baserat olje- och gasföretag – ska enligt uppgift distribuera energi från “strandade” gaskällor till bitcoin-gruvdrift. Företaget har också för avsikt att sätta upp 70 BTC gruvriggar i en bärbar byggnad (känd som “donga”) nära Cooper Basin.

Bengal energi hoppar in i BTC-gruvdrift

Utvinning av kryptovaluta har varit ett kontroversiellt ämne under de senaste åren. Å ena sidan är det viktigt för proof-of-work-baserade tillgångar (som bitcoin) eftersom det validerar transaktioner och skapar nya mynt. Å andra sidan förbrukar den en betydande mängd energi och kan påverka miljön negativt beroende på vilken energikälla som används.

Som sådan har många företag börjat leta efter alternativa alternativ för att driva sina superdatorer. Enligt en färsk rapport från The Australian är den senaste sådana organisationen Bengal Energy. Det sistnämnda är ett internationellt olje- och gasprospekterings- och produktionsföretag som hittills inte har haft någon relation med kryptosektorn.

Kai Eberspaecher – Bengal Energys Chief Operating Officer – avslöjade dock att enheten planerar att hoppa på tåget genom att distribuera cirka 70 bitcoin gruvriggar. Intressant nog kommer dess elkälla att tillhandahållas från “strandade” gasbrunnar som tillhör företagets partners – Santos Energy och Bridgeport Energy:

“Detta företag förvärvade gaskällorna från sina lokala olje- och gasutvinningspartner, Santos Energy och Bridgeport Energy.”

Dessa energikällor finns i ett avlägset område nära Cooper Basin i Australien. Innan man använder gasbrunnarna kommer Bengal Energy att behöva fixa sina distributionsrörledningar eftersom de för närvarande förvärras av Covid-relaterade problem med leveranskedjan.

“Vi tittade på sex månader med att ha brunnar klara men utan utlopp. Vi hade att göra med strandade tillgångar”, förklarade Eberspaecher.

Förutsatt att rättegången är framgångsrik, kan Bengal Energy generera intäkter från $2 000 till $5 000 per dag från sin bitcoin-brytning, sa rapporten.

US BTC Miners använder kolavfall för att driva sin verksamhet

Ett annat företag som använder alternativa energikällor för att bryta kryptovalutor är Pennsylvania-baserade – Stronghold Digital Mining. Tidigare denna månad lovade företaget att använda kolaska som lämnats efter decennier gamla kraftverk.

Stronghold sa att biprodukten finns i en närliggande gruva i Pennsylvania-området. Efter att ha bearbetats går kolavfallet till en pannbyggnad, där det bränns för att generera den elektricitet som behövs för att bryta bitcoin.

Förutom att inte skada det nationella elsystemet ger Strongholds initiativ ytterligare en fördel. Kolaska innehåller tungmetaller, och om den inte isoleras eller utvinns från marken kan den förorena vattendrag och äventyra lokalbefolkningens hälsa.

SPECIALERBJUDANDE (sponsrat) Binance Gratis $100 (Exklusivt): Använd den här länken för att registrera dig och få $100 gratis och 10% rabatt på Binance Futures första månaden (villkor).

PrimeXBT Specialerbjudande: Använd den här länken för att registrera dig och ange POTATO50-koden för att få upp till $7 000 på dina insättningar.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

GTA Online: Nyheter, bonusar och kampanjer för veckan den 31 mars 2022

Dubbla intäkter i WAREHOUSE och Bunker-försäljning i GTA Online från 31 mars till 6 april 2022 Den här veckan i GTA Online är det dags att rotera dina butiker, försäljningen av din bunker och dina specialvarulager ger dubbla belöningar. Dessutom, om du funderar på att förnya ditt lager av bilar […]

Subscribe US Now