British Crypto Investment Company lanserar Avalanche, Cosmos, Polygon ETP

admin

Crypto ETP-emittenten ETC Group har meddelat lanseringen av tre kryptobörshandlade produkter som spårar prestandan för Avalanche, Cosmos och Polygon.

Nya kryptoinvesteringsfordon

Enligt en rapport från ETF Stream kommer de senaste investeringsinstrumenten – ETC Group Physical Avalanche ETP (AVAL), ETC Group Physical Cosmos ETP (ATME) och ETC Group Physical Polygon ETP (MTCE) – att spåra priset på AVAX , ATOM och MATIC.

De tre nya produkterna presenterades via ETF-emittenten HANetf och noterades på Six Swiss Exchange och Deutsche Boerse med totalkostnadskvoter (TERs) på 1,95 %.

Det senaste tillskottet av ETC Group tar sin siffra av krypto-ETP till åtta. Det brittiska företaget lanserade tidigare ETP:er som spårar värdet på Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH), Solana (SOL), Cardano (ADA), Polkadot (DOT) och Litecoin (LTC).

Efter utvecklingen kommenterade Bradley Duke, grundare och co-VD för ETC Group,

“Investerare är allt mer intresserade av att lägga till några av de nyare, innovativa kryptovalutorna till sina portföljer – särskilt de som har ett stort marknadsvärde. Tillägget av dessa ETC:er erbjuder investerare högkvalitativa, fysiskt stödda digitala tillgångar, underbyggda av våra partnerskap med likviditetsleverantörer för att leverera likviditet och snäva handelsspreadar.”

ETP dominerar i Europa

ETP:er börjar sakta bli ett mycket populärt sätt för institutionella investerare i Europa att få tillgång till kryptovalutaindustrin. Mycket av intresset har drivits på av Bitcoins snabba uppgång under de senaste åren.

Den fortsatta omfamningen från företag som Ruffer Investment Company eller finansiella institutioner som – JPMorgan, Goldman Sachs, UBS – som har köpt dessa investeringsinstrument för ett ökande antal kunder, har också drivit intresset för kryptoexponering. Med växande efterfrågan har också de typer av ETP som listas förstärkts.

Tidigare denna månad presenterade ETC Group och HANetf Europas första metaverse ETF – ETC Group Global Metaverse UCITS ETF – under tickern “METR”. Det var noterat på London Stock Exchange.

Mer nyligen tillkännagav kapitalförvaltaren Fidelity International lanseringen av två nya Bitcoin ETP på den Zürich-baserade SIX Swiss-börsen. Chefen för ETF:er på Fidelity, Nick King, sa att produkterna kommer att göra det möjligt för sina kunder i Europa att få tillgång till kryptovalutan “på ett säkert och bekvämt sätt.”

Medan ETF:er har kämpat för att imponera på strikta regelefterlevnad, dominerar ETP:er å andra sidan i Europa eftersom deras struktur ofta är det enda alternativet som tillgodoser riktlinjerna.

SPECIALERBJUDANDE (sponsrat) Binance Gratis $100 (Exklusivt): Använd den här länken för att registrera dig och få $100 gratis och 10% rabatt på Binance Futures första månaden (villkor).

PrimeXBT Specialerbjudande: Använd den här länken för att registrera dig och ange POTATO50-koden för att få upp till $7 000 på dina insättningar.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

Leaker Shares GTA 6, Online Predictions

Grand Theft Auto, som en serie, har en hektisk framtid att se fram emot – och vi menar inte bara att GTA+-prenumerationstjänsten slår online, eller den nya värld av uppdateringar som öppnar sig när flerspelarläget delas av som fristående och startar en nytt liv på PS5 och Xbox Series X|S. […]

Subscribe US Now