Brasilien och Indonesien Global Leaders in Crypto Adoption: Gemini Survey

admin

En studie utförd av kryptovalutabörsen Gemini fastställde att cirka 41 % av de tillfrågade individerna från Brasilien och Indonesien äger digitala tillgångar. USA och Storbritannien ligger långt efter med 20% respektive 18%.

Brasilien och Indonesien: de globala ledarna

Den USA-baserade kryptoplattformen Gemini frågade nästan 30 000 människor i 20 länder för att ta reda på vilken del av befolkningen som har hoppat in i det digitala tillgångsuniversumet. Enligt resultaten är Brasilien och Indonesien de obestridda ledarna eftersom 41 % av de tillfrågade personerna från dessa länder medgav att de innehade bitcoin eller altcoins.

Tvillingarna fastställde att nationer som har upplevt en betydande ekonomisk kris de senaste månaderna är mycket mer benägna att köpa digitala valutor som ett skydd mot inflation. 64 % av de tillfrågade indoneserna tror till exempel på det konceptet.

Huvudmotivet för dem som redan har hoppat på tåget är kryptons långsiktiga investeringspotential.

Siffrorna i ledande ekonomier som USA och Storbritannien är helt olika. Kryptoantagandegraden där är 20% respektive 18%. Dessutom var endast 16 % av de amerikanska svarande och 15 % av de europeiska överens om att digitala tillgångar är ett lämpligt investeringsverktyg i tider av stigande inflation.

Därefter fastställde Gemini att nästan hälften av alla kryptoinnehavare i USA, Latinamerika och Asien och Stillahavsområdet har kommit in på marknaden för första gången 2021. Tidigare i år uppskattade Huobi Group att 7 av 10 började investera förra året .

Vad är kryptomiljön i Brasilien och Indonesien?

Det är värt att observera det digitala tillgångsekosystemet, den senaste utvecklingen och regeringens inställning till industrin i de ledande länderna från undersökningen – Brasilien och Indonesien.

Den största nationen i Sydamerika verkar ha en mycket vänligare hållning än den asiatiska staten. I november förra året föreslog den brasilianske politikern Luizão Goulart ett lagförslag för att tillåta anställda inom den offentliga och privata sektorn att få sina löner i bitcoin.

Tidigare i år presenterade borgmästaren i Rio de Janeiro – Eduardo Paes – sina avsikter att tilldela 1% av stadens finanskassa i BTC. Förra veckan meddelade megalopolis myndigheter att invånarna kommer att kunna betala skatt i digitala valutor från och med 2023.

Den indonesiska regeringen är på motsatta hörnet. För flera månader sedan föreslog National Ulema Council (MUI) ett förbud mot användning av krypto, med hänvisning till sharialagar. Närmare bestämt förklarade organisationen branschen för “haram” (förbjuden). Kort därefter utfärdade en annan islamisk enhet – Tarjih Muhammadiyah – en fatwa mot användningen av digitala tillgångar.

Indonesiens högsta monetära övervakningshund – Financial Services Authority (OJK) – är också emot sektorn. I januari förbjöd det lokala företag att använda, erbjuda eller underlätta kryptovalutatjänster.

SPECIALERBJUDANDE (sponsrat) Binance Gratis $100 (Exklusivt): Använd den här länken för att registrera dig och få $100 gratis och 10% rabatt på Binance Futures första månaden (villkor).

PrimeXBT Specialerbjudande: Använd den här länken för att registrera dig och ange POTATO50-koden för att få upp till $7 000 på dina insättningar.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

Waves Stablecoin USDN faller 10 %, grundare anklagar Alameda för prismanipulation

Neutrino, det algoritmiska prisstabila tillgångsprotokollet, fungerar som en tillgänglig DeFi-verktygslåda. Den byggdes ovanpå Waves blockchain och hade nästan fördubblat sitt börsvärde på mindre än en månad. Protokollets stablecoin-projekt – USDN – har dock tappats efter att ha sjunkit ner till 0,83 USD och tappat 15 % under de senaste 24 […]

Subscribe US Now