BitMEX Arthur Hayes, Benjamin Delo erkänner sig skyldiga till brott mot banksekretesslagen

admin

Det amerikanska justitiedepartementet (DOJ) har avslöjat att grundarna av den Seychellerna-baserade kryptovalutabörsen BitMEX – Arthur Hayes och Benjamin Delo – hade erkänt sig skyldiga till brott mot Bank Secrecy Act (BSA). Myndigheterna sa att handelsplatsen för derivat var “i själva verket en plattform för penningtvätt” på grund av dess avsiktliga misslyckande med att implementera AML- och KYC-program.

De två cheferna, som anklagades för att ha brutit mot BSA genom att driva BitMEX, erkände att de “avsiktligt underlåtit att upprätta, implementera och upprätthålla ett anti-penningtvättsprogram (AML). Enligt avtalsvillkoren har Hayes och Delo kommit överens om att betala böter på 10 miljoner dollar vardera. De riskerar högst fem års fängelse. Damian Williams, USA:s åklagare för New Yorks södra distrikt, sa:

“Arthur Hayes och Benjamin Delo byggde ett företag designat för att strunta i dessa skyldigheter; de misslyckades medvetet med att implementera och upprätthålla ens grundläggande anti-penningtvättspolitik. De tillät BitMEX att fungera som en plattform i skuggan av finansmarknaderna. Dagens skyldiga återspeglar detta kontors fortsatta engagemang för utredning och lagföring av penningtvätt i kryptovalutasektorn.”

DOJ sa också att Hayes och Delo kommunicerade med användare baserade i Iran, en OFAC-sanktionerad jurisdiktion, och tillät dem att använda plattformen även efter att ha gjort det. Myndigheterna upphävde också de två chefernas påståenden om att inga amerikaner använde plattformen och tillade att Delo felaktigt ändrade intern spårningsinformation för att återspegla kundens hemland som ett annat än USA. I oktober 2020 påstod DOJ att Hayes, Delo och den åtalade medåtalade Sam Reed försökte strunta i amerikanska AML-regler genom att inrätta en offshorebutik som gör det möjligt för landets användare att göra transaktioner. Detta följdes av Commodity Futures Trading Commission (CFTC) som kritiserade federala anklagelser mot BitMEX och dess grundare. Efter en 10-månaders lång juridisk kamp gick BitMEX med på att förlika sig och kommer att betala en böter värd $100 miljoner till CFTC. Efter domstolsansökningarna avgick Hayes som VD för BitMEX, rollen togs sedan upp av Alexander Höptner. SPECIALERBJUDANDE (sponsrat) Binance Gratis $100 (Exklusivt): Använd den här länken för att registrera dig och få $100 gratis och 10% rabatt på Binance Futures första månaden (villkor).

PrimeXBT Specialerbjudande: Använd den här länken för att registrera dig och ange POTATO50-koden för att få upp till $7 000 på dina insättningar.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

GTA Online: Nyheter, bonusar och kampanjer för veckan den 24 februari 2022

AIR Special Week i GTA Online Veckans bonusar och försäljning på GTA Online från 24 februari till 2 mars 2022. Endast på PC, Xbox One, PS4 och via bakåtkompatibilitet på Xbox Series X|S och PS5. Aspirerande pilot, denna vecka i GTA Online är till för dig, Air Hangar Sales och […]

Subscribe US Now