Bitcoin-priset härmar globala marknader efter Rysslands militära operation i Ukraina

admin

Bitcoins pris föll till 34 000 $ under torsdagens tidiga morgonhandel med EU efter nyheter om att Ryssland har utlyst en militär operation i Ukraina. Flytten följde på den bredare marknadsnedgången när stora index som S&P 500, NASDAQ 100, Dow Jones Industrial Average och andra såg sina terminspriser sjunka.

Bitcoin-priset ligger på 34 000 $

Som CryptoPotato rapporterade tidigare idag, sjönk bitcoinpriset till ett bottenläge på något över $34 000 (på Bitstamp) under dagens tidiga morgonhandel.

Detta kom efter nyheten att Ryssland har utlyst en militär operation i Ukraina. Det fanns idag rapporter om explosioner i flera militära zoner i Ukraina när landets president – Volodymyr Zelensky sa att “Putin har inlett en fullskalig invasion av Ukraina.”

Landets ledare klargjorde vidare att attacker genomfördes mot militära högkvarter, lager och flygfält i Charkiv, Dnipro och till och med Kiev.

Nyheten skickade kryptomarknaderna djupt i minus, eftersom den totala kapitaliseringen förlorade cirka 180 miljarder dollar medan de flesta mynt kartlägger tvåsiffriga nedgångar under de senaste 24 timmarna.

img1_diagramKälla: Quantify Crypto

Traditionella marknader i Shambles

Framtiden för globala aktieindex får också en törn – något väntat. S&P 500, Nasdaq 100, såväl som Dow Jones Industrial Average-terminspriserna, är alla ner mer än 2 % när detta skrivs.

En timme före öppningsklockan på London Stock Exchange är FTSE 250-terminspriserna också ned 2,6%.

Samtidigt sköt guldpriset i höjden till 1 944 $, när detta skrivs – upp 1,8 % på dagen och 2,4 % under den senaste veckan, i en tydlig icke-korrelation till Bitcoin, vilket satte den senares berättelse om att vara en effektiv skydd mot Bitcoin. traditionella marknadsoro i fråga.

SPECIALERBJUDANDE (sponsrat) Binance Gratis $100 (Exklusivt): Använd den här länken för att registrera dig och få $100 gratis och 10% rabatt på Binance Futures första månaden (villkor).

PrimeXBT Specialerbjudande: Använd den här länken för att registrera dig och ange POTATO50-koden för att få upp till $7 000 på dina insättningar.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

GTA Online: Nyheter, bonusar och kampanjer för veckan den 17 februari 2022

GTA Online Cars Week Veckans bonusar och försäljning på GTA Online från 17 till 23 februari 2022. Endast på PC, Xbox One, PS4 och via bakåtkompatibilitet på Xbox Series X|S och PS5. Ny specialvecka i GTA Online fokuserade på bilarnas värld, med ytterligare belöningar i ultralätta lopp, i försäljningen av […]

Subscribe US Now