Bitcoin-prisanalys: BTC står inför ett kritiskt beslut efter avslag på $42 000

admin

Bitcoin återupptar sin planprisåtgärd och konsolideras i en enorm baisseartad flagga. För närvarande kämpar priset med $42K-nivån. I händelse av ett breakout och en högre high över $42K – Bitcoin kommer sannolikt att gå mot $46K.

Området $46 000 – 48 000 $ är betydande både ur den klassiska prisåtgärden och utbud och efterfrågan, eftersom det utgör den översta trendlinjen i det baisseartade flaggmönstret, tillsammans med en kritisk utbudszon.

Det dagliga diagrammet

Teknisk analys av Edris

Om man tittar på den större bilden, i fallet med ett utbrott av $46 000, skulle följande betydande nivå vara på $52 000-området på det dagliga diagrammet, som visas nedan.

Å andra sidan förblir efterfrågezonen på 30 000 $ intakt och kan locka BTC-priset på kort sikt, vilket skulle resultera i en baisseartad flagga på nedsidan.

Det finns två troliga scenarier på kort sikt.

BTC skulle sannolikt rikta in sig på likviditeten i form av köpstopp över $46K-nivån innan de reagerar på försörjningszonen. Prisåtgärden i detta område bör observeras noggrant för att avgöra om ett hausseartat utbrott eller avslag är mer sannolikt baserat på beteendet under den lägre tidsramen. Om den kan bryta ut, skulle den baisseartade flaggan anses vara misslyckad, och ett rally mot $52K-zonen och bortom skulle sannolikt inträffa. Å andra sidan, om priset avvisas, kommer vi sannolikt att få en komplettering av det baisseartade flaggmönstret. I den här situationen bör alla ögon vara fokuserade på efterfrågezonen på $30 000 eftersom det skulle vara nästa stöd.

4-timmarsdiagrammet

På 4-timmarsperioden konsolideras priset efter ett hausseartat utbrott från triangelmönstret. Om man tittar på de två senaste topparna är det uppenbart att en baisseartad RSI-divergens bildades.

Dessutom låg RSI i den överköpta zonen (över 70%), och dessa baisseartade signaler har lett till ett kortsiktigt prisfall.

RSI har brutit under 50%-strecket, vilket indikerar att björnarna återigen har kontroll. En djupare tillbakagång kan vara det mest sannolika scenariot på kort sikt, följt av en hausseartad fortsättning mot försörjningszonen på $46 000. Å andra sidan, om triangelutbrottet misslyckas och priset inte fortsätter den hausseartade trenden, skulle ett baisseartat utbrott och en nedåtgående trend mot $30K-zonen vara sannolikt.

Onchain-analys: Tokens överförda (median)

Onchain-analys av Edris

Att analysera börsens saldon i sig är inte informativt, eftersom många stora marknadsaktörer använder OTC-affärer för att köpa bitcoin.

Istället kan Token Transfered (Median)-måttet vara ett verktyg för att avgöra om de stora spelarna (valar) gör sina betydande rörelser: (A) köp eller (B) distribution.

I det första scenariot bör tokens överförda (median)-måttet stiga när transaktionsvolymerna växer på grund av stora OTC-affärer och valars ackumulering.

I det andra scenariot bör detta mått falla när detaljhandlare och investerare kommer in på marknaden och köper den enorma mängden mynt som distribueras av valarna i mindre affärer, vilket leder till en minskning av transaktionsvolymerna.

Som diagrammet avslöjar tenderar smarta pengar att ackumuleras till en rabatt när priset sjunker och sälja till massorna när marknaden är under hype på grund av de stigande priserna.

För närvarande verkar det som valarna ackumuleras i långsammare takt i den nuvarande baisseartade trenden, vilket är både bra och dåliga nyheter.

Den goda nyheten är att valarna anser att nuvarande priser är värdefulla och har börjat ackumuleras. Den dåliga nyheten är dock att inte alla är övertygade om att dessa priser skulle vara säkra inträdeszoner, med tanke på den ekonomiska och geopolitiska turbulensen runt om i världen, varför ackumuleringen verkar långsammare än tidigare.

SPECIALERBJUDANDE (sponsrat) Binance Gratis $100 (Exklusivt): Använd den här länken för att registrera dig och få $100 gratis och 10% rabatt på Binance Futures första månaden (villkor).

PrimeXBT Specialerbjudande: Använd den här länken för att registrera dig och ange POTATO50-koden för att få upp till $7 000 på dina insättningar.

Ansvarsfriskrivning: Informationen som finns på CryptoPotato är den från citerade författare. Det representerar inte CryptoPotatos åsikter om huruvida man ska köpa, sälja eller hålla några investeringar. Du rekommenderas att göra din egen undersökning innan du fattar några investeringsbeslut. Använd tillhandahållen information på egen risk. Se Ansvarsfriskrivning för mer information.

Kryptovalutadiagram av TradingView.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

"Protestware" dyker upp mitt i Ryssland-Ukraina-krisen

Vissa utvecklare med öppen källkod använder sina projekt för att rikta in sig på användare i Ryssland efter landets invasion av Ukraina. Invasionen av Ukraina har nästan internationellt fördömts. De ryska styrkornas agerande utreds för ett flertal krigsförbrytelser och inriktning mot civila i områden som Mariupol har likställts med folkmord. […]

Subscribe US Now