Binance överväger att skaffa en licens att bedriva verksamhet i Dubai

admin

Binance Holdings Ltd. överväger för närvarande om en licens att verka i Dubai, vilket ökar sin närvaro i Mellanöstern.

Detta rapporterades först av Bloomberg, med hänvisning till en “person som är bekant med saken”.

Binance förväntar sig en ackreditering för att fungera som tjänsteleverantör i Dubai World Trade Centers “frizon” så snart som möjligt. Detta kommer efter att EU klargjort att krypto “faller under de sanktioner som de har infört mot Ryssland och Vitryssland”. Landet antog nyligen en ny lag om styrning av olika virtuella tillgångar. Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum försöker driva fram arabstaten som det framstående globala kryptonav.

– Tydlighet i regelverket är så viktigt. Den här nya lagen om virtuella tillgångar i Dubai är ett stort steg framåt”, sa Binances vd Changpeng Zhao i en retweet av Sheik Mohammeds angående stadens framtid inom Crypto.

I december förra året tecknade Binance ett avtal med Dubai World Trade Center Authority (DWTCA) för att utveckla och etablera det som ett globalt nav för olika virtuella globala tillgångar. Denna myndighet kommer att övervaka utfärdandet och handeln med virtuella tillgångar och företag som tillhandahåller kryptotjänster måste först få sitt godkännande. Dessutom kommer den nya tillsynsenheten också “övervaka transaktioner och förhindra virtuell tillgångsprismanipulation.” UAE-staten har intagit en proaktiv hållning när det gäller kryptotillgångar under några år. Till exempel etablerade Dubai International Financial Centre “Court of Blockchain” 2018.

“Vi välkomnar denna viktiga utveckling,” sa Richard Teng, chef för MENA för Binance, i ett uttalande. “Vi fortsätter att arbeta nära DWTC för att hjälpa till att etablera Dubai som en världsklass och progressiv kryptoreglerande miljö.”

Företaget grundades i Kina men har ännu inte etablerat en global bas. Under de senaste månaderna har Binance-chefer fört samtal med tillsynsmyndigheter i Förenade Arabemiraten om ett potentiellt huvudkontor i landet. Förenade Arabemiraten är Mellanösterns tredje största kryptomarknad, efter Turkiet och Libanon, med en transaktionsvolym på cirka 26 miljarder USD, enligt data från Chainalysis, sammanställd från juli 2020 till juni 2021. SPECIALERBJUDANDE (sponsrat) Binance Free $100 ( Exklusivt): Använd den här länken för att registrera dig och få $100 gratis och 10% rabatt på Binance Futures första månaden (villkor).

PrimeXBT Specialerbjudande: Använd den här länken för att registrera dig och ange POTATO50-koden för att få upp till $7 000 på dina insättningar.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

Google kommer att ta bort tredjepartscookies från din Chrome-webbläsare ett år senare än planerat

Googles teknik har bekräftat att det tar längre tid att ta bort tredjepartscookies från din webbläsare Google Chrome. Initialt hade företaget beräknat sin eliminering till nästa år men det kommer att skjutas upp till slutet av 2023. Döpt med namnet Privacy Sandbox arbetar företaget med teknologier som skyddar användarnas integritet […]

Subscribe US Now