Binance kommer inte att sluta betjäna ryska konton (Rapport)

admin

Världens ledande digitala tillgångsbörs – Binance – har inte för avsikt att frysa konton för ryskbaserade individer, avslöjade en talesman för plattformen. Han hävdade vidare att “krypto är tänkt att ge större ekonomisk frihet”, och ett sådant drag kan motsätta sig branschens koncept.

In-line med Kraken

Rysslands “särskilda militära operation” i Ukraina verkar inte vara nära ett slut eftersom spänningen mellan de två länderna fortsätter att eskalera. För närvarande står USA, EU och resten av “stormakterna” borta från en direkt militär konflikt. Men de införde stränga ekonomiska sanktioner mot Ryssland i syfte att destabilisera Ryssland.

Utöver dessa åtgärder uppmanade Mykhailo Fedorov – Ukrainas vice premiärminister – de ledande handelsplatserna för kryptovaluta att blockera alla ryska användares blockkedjeadresser och på så sätt hjälpa Ukrainas försvar.

Enligt en CNBC-bevakning kommer Binance inte att följa hans begäran eftersom majoriteten av dessa konton tillhör “oskyldiga” individer som inte har någon relation till konflikten.

“Vi kommer inte ensidigt att frysa miljontals oskyldiga användares konton”, sa företagets talesman.

Den decentraliserade karaktären hos digitala tillgångar ses ofta som en symbol för frihet och oberoende från traditionella monetära institutioner. Med det sagt, kan ett sådant beslut “flyga i ansiktet med anledningen till att krypto existerar”, tillade talesmannen.

Å andra sidan lovade Binance att begränsa sina tjänster till de ryskbaserade individer som har fått sanktioner “uttagna mot dem samtidigt som de minimerar effekten för oskyldiga användare.”

Tidigare idag intog Krakens vd – Jesse Powell – en liknande hållning. Han beskrev bitcoin och altcoins som förkroppsligandet av libertarianska värderingar, och som sådan skulle det vara ett misstag att frysa alla ryska kunders konton. Han antog också att många av börsens användare sannolikt var emot kriget.

Binance donerar 10 miljoner dollar till Ukraina

Trots sin vägran att begränsa sina tjänster till ryska användare, visade Binance sitt stöd för Ukraina i den konflikten genom att ge ett bidrag på 10 miljoner dollar till nationen.

Donationen kommer att delas mellan stora mellanstatliga organisationer och ideella organisationer som redan finns på plats, inklusive UNICEF, UNHCR, FN:s flyktingorgan, isans och människor i nöd, för att hjälpa till att stödja utställda barn och familjer i Ukraina och dess grannländer. företaget uppgav.

Sedan starten av Rysslands invasion har Ukraina samlat in donationer på cirka 20 miljoner dollar i digitala valutor. Det är värt att notera att ett enskilt bidrag motsvarade 3 miljoner dollar i bitcoin.

SPECIALERBJUDANDE (sponsrat) Binance Gratis $100 (Exklusivt): Använd den här länken för att registrera dig och få $100 gratis och 10% rabatt på Binance Futures första månaden (villkor).

PrimeXBT Specialerbjudande: Använd den här länken för att registrera dig och ange POTATO50-koden för att få upp till $7 000 på dina insättningar.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

GTA 5:s Franklin får en ny karaktärsmodell

Shawn Fonteno är tillbaka igen med ännu ett kryptiskt inlägg relaterat till Grand Theft Auto, men den här gången verkar det vara mer legitimt än hans vanliga upptåg – Franklin Clintons röst- och motion capture-skådespelare har bråkat med samhället tidigare. Men mitt i det nuvarande tumultet av GTA-nyheter har han […]

Subscribe US Now