Air Europa släpper den första NFT-flygbiljettserien på Algorand

admin

Ett av de ledande spanska flygbolagen – Air Europa – samarbetade med blockchain-enheten TravelX för att introducera världens första serie av icke-fungibla token (NFT) flygbiljetter. Användare som köper sådana samlarföremål går ombord på ett specialflyg mellan Madrid och Miami den 29 november 2022.

NFTs upp i luften

Funktionen, kallad NFTickets, kommer att finnas tillgänglig för köp på TravelX:s plattform. Den första auktionen ägde rum den 11 april, eftersom processen kommer att upprepas varannan vecka.

TravelX förklarade att biljetterna fungerar som traditionella icke-fungibla tokens. Vid handel registreras transaktioner på blockkedjan. Innehavare kan visa upp samlarobjekten och få en matchande flygbiljett.

Air Europa och dess partner sa att flytten kommer att ge köpare “en möjlighet att hålla en del av resebranschens historia och delta i den första blockchain-stödda flygningen någonsin.” Den lyfter från Madrid den 29 november 2022 och landar i Miami.

Carlos Betancourt – konstnären som designade konstverket – sa att detta initiativ är ett experiment med gränserna för konst och teknik.

“Det animerade konstverket är inspirerat av begreppen rymd, magiska världar och reseupplevelser, såväl som av de minnen och känslor som dessa upplevelser väcker,” tillade han.

De icke-fungibla tokens präglas på Algorands blockchain. Facundo Diaz – Medgrundare av TravelX – berömde ekosystemet för dess miljövänliga fokus eftersom det är helt koldioxidneutralt.

“Vi kommer att blanda det bästa från den traditionella NFT men lägga till verklig tillämpning och erfarenhet. Detta ger en bättre flygbiljett som resenärer enkelt kan hantera och byta från sin blockchain-plånbok, kombinerat med en ny sorts samlarkonst. Vi tror att NFTickets kommer att vara den perfekta blandningen av konst, resor och teknik”, avslutade chefen.

Emirates tillkännagav också nyligen planer på att gå med i NFT- och Metaverse-utrymmet, som CryptoPotato rapporterade.

Cryptos interaktion med flygbolaget

För nästan två år sedan ingick det ledande privata flygbolaget i Ryssland – S7 – ett avtal med finansinstitutet Sberbank om att använda blockchain-teknik och sälja flygbiljetter för tokens. Banken tillhandahöll den nödvändiga infrastrukturen.

Enligt uppskattningar hanterar strävan biljettförsäljning och minskar handläggningstiden för ett standardförfarande från 10 dagar till 20 sekunder.

På en annan notering avslöjade Venezuelas Simon Bolivar International Airport planer på att acceptera bitcoin som betalningsmetod för flygbiljetter. Freddy Borges – direktör för flygplatsen – hävdade att flytten kommer att locka fler resenärer att besöka det sydamerikanska landet och därmed öka dess ekonomi.

“Precis som ryska passagerare anlände till Margarita kommer de också att komma till La Guaira, genom Conviasa, så vi måste gå vidare i dessa nya ekonomiska och tekniska system som kan nås”, sa han förra året.

Utvald bild med tillstånd av Air Europa

SPECIALERBJUDANDE (sponsrat) Binance Gratis $100 (Exklusivt): Använd den här länken för att registrera dig och få $100 gratis och 10% rabatt på Binance Futures första månaden (villkor).

PrimeXBT Specialerbjudande: Använd den här länken för att registrera dig och ange POTATO50-koden för att få upp till $7 000 på dina insättningar.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

KILT lanserar ny applikation för digitala identiteter

KILT tillkännager lanseringen av web3name, en applikation för att skapa ett anpassat namn för att representera användarnas digitala identitet. Det nya tillvägagångssättet skulle öka insynen i användarnas identiteter utan att göra avkall på integriteten i samband med personuppgifter. KILT, ett blockchain-identitetsprotokoll baserat på Polkadot-nätverket, utfärdar en ny form av digitala […]

Subscribe US Now