75 % av nya intressenter på Lido Finance gick med via Staking Project under den senaste månaden

admin

Staking på Beacon Chain har blomstrat på grund av den efterlängtade Ethereum Merge trots förseningar. En stor del av nya aktörer på konsensusskiktet har gjort det med Lido Finance.

I det senaste blogginlägget avslöjade projektet att 75 % av de nya aktörerna i Beacon-kedjan som gick med under de senaste 30 dagarna hade använt insatsprotokollet.

Centraliseringsproblem

När Ethereum-fusionen närmar sig har satsningen på Beacon Chain intensifierats som väntat. Enligt Lido är blockkedjan nu säkrad med mer än 35 miljarder dollar motsvarande i insatta tillgångar, där insatsprojektet har bidragit med en stor andel den senaste månaden. Detta har i sin tur väckt oro för centralisering bland samhället, vilket Lido erkände och noterade,

“Även om detta bekräftar vårt uppdrag att demokratisera insatser i Ethereum, har vissa människor uttryckt oro över att denna framgångsnivå kan göra Lido till en centraliserande kraft. Vi hör dig, och dina bekymmer är både viktiga för oss och värdefulla för Ethereum som helhet.”

Som sådan har Lido meddelat att de antar Distributed Validator Technology (DVT). Detta system skulle kategorisera validerare i oberoende kommittéer som tillsammans föreslår och intygar block.

Slutmålet är att minimera riskerna förknippade med att en enskild validator underpresterar eller blir skadlig. Vid implementering av DVT kommer Lido att kunna para ihop “otillförlitliga nodoperatörer” med en majoritet av betrodda nodoperatörer, och därigenom bidra till decentralisering utan att utgöra ett hot mot Lido-aktörer på Ethereum.

En annan förbättring som insatsplattformen strävar efter att anta är skapandet av en Node Operator Score (NOS) sammanställd från olika mätvärden och fördela insatsen baserat på det. Detta poängsystem bör göra det möjligt för alla individer att ansluta sig till Lido som nodoperatör och bygga upp en insats över tid.

Dess inhemska token, LDO, hade ökat med 257 % från det lägsta på $1,36 den 21 februari till att posta en 2022-högsta på $4,86 på bara 10 dagar på grund av dess anslutning till Ethereum 2.0-uppgraderingen.

Medan dragkraften har varit stark kommer Ethereum Merge att äga rum några månader efter juni i år. Som rapporterats tidigare avslöjade Ethereums ledande utvecklare, Tim Beiko, att “The Merge”, utpekad som en språngbräda för blockkedjan, är i sitt slutskede samtidigt som han betonar att initiativet kommer att ske senare än de flesta förväntar sig.

Datumen har också flyttats fram flera gånger tidigare. Noterbart har Beiko tidigare kommenterat att han inte skulle bli förvånad om Ethereum 2.0 händer under hösten.

SPECIALERBJUDANDE (sponsrat) Binance Gratis $100 (Exklusivt): Använd den här länken för att registrera dig och få $100 gratis och 10% rabatt på Binance Futures första månaden (villkor).

PrimeXBT Specialerbjudande: Använd den här länken för att registrera dig och ange POTATO50-koden för att få upp till $7 000 på dina insättningar.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

Air Europa släpper den första NFT-flygbiljettserien på Algorand

Ett av de ledande spanska flygbolagen – Air Europa – samarbetade med blockchain-enheten TravelX för att introducera världens första serie av icke-fungibla token (NFT) flygbiljetter. Användare som köper sådana samlarföremål går ombord på ett specialflyg mellan Madrid och Miami den 29 november 2022. NFTs upp i luften Funktionen, kallad NFTickets, […]

Subscribe US Now