33 % av de undersökta amerikanska kvinnorna tänker köpa krypto 2022: Studie

admin

Utlåningsplattformen för kryptovaluta – BlockFi – undersökte över 1 000 amerikanska kvinnor för att fastställa deras medvetenhet och känslor för den digitala tillgångssektorn. Enligt resultaten planerar var tredje kvinna att investera i krypto i slutet av året, medan 60% sa att de kommer att köpa under de kommande tre månaderna.

Kvinnor tar sig fram i kryptovärlden

Digitala tillgångar har gradvis ökat i popularitet under åren. Det är dock värt att notera att branschen har en betydande könsskillnad eftersom majoriteten av människor som tycker att området är spännande är män.

Enligt en nyligen genomförd BlockFi-studie blir kvinnor dock mer och mer involverade. 30 % av de 1 031 tillfrågade kvinnorna har för avsikt att gå in i ekosystemet för digitala tillgångar i slutet av 2022, medan 60 % av dem planerar att göra det under de kommande 90 dagarna.

Kryptomedvetenheten bland kvinnor ökar också. 92 % av deltagarna erkände att de hade hört talas om bitcoin och altcoins.

Tillgångsklassen ses ofta som ett finansiellt verktyg som kan hjälpa individer att uppnå vissa personliga mål. En av fem tillfrågade kvinnor sa att de investerar i krypto för att finansiera en semester eller köpa ett hem.

14 % av deltagarna anser att bitcoin är en lämplig långsiktig investering. Samtidigt ser bara 4 % NFT:er tjäna samma syften.

Några av dem är redan HODLers

24 % av de undersökta amerikanska kvinnorna medgav att de ägde digitala tillgångar, medan 70 % av dem är HODLers (som har köpt under åren och fortfarande har kvar sina ägodelar).

Nästan 50 % av deltagarna sa att de vet hur man köper krypto. Som jämförelse var det bara 23 % som visste hur man gör för sex månader sedan.

Bitcoin är otvivelaktigt den mest populära tillgången för den demografiska gruppen eftersom 71% valde den. Dogecoin (42 %) rankades tvåa, medan Ethereum (18 %) hade den tredje positionen.

Kvinnor ser också jobbperspektiv i branschen. En av tio sa att krypto är den mest lovande karriärsektorn, dubbelt så många deltagare som pekade ut fintech.

Därefter uppgav 10% att de hade för avsikt att ansöka om en roll på ett blockchain-fokuserat företag under de kommande 12 månaderna. Flori Marquez, grundare och SVP för Operations av BlockFi, talade om saken:

”Det är väldigt spännande att veta att kvinnor blir mer medvetna om fördelarna med att äga krypto och uttrycka intresse för att arbeta i kryptosektorn. Med blicken mot framtiden är min förhoppning att krypto kommer att bli en viktig del av allas ekonomiska välbefinnande.”

SPECIALERBJUDANDE (sponsrat) Binance Gratis $100 (Exklusivt): Använd den här länken för att registrera dig och få $100 gratis och 10% rabatt på Binance Futures första månaden (villkor).

PrimeXBT Specialerbjudande: Använd den här länken för att registrera dig och ange POTATO50-koden för att få upp till $7 000 på dina insättningar.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

GTA 5 utökade och förbättrade förbättringar detaljerade

Grand Theft Auto 5 går in i en ny era den 15 mars med släppet av Expanded & Enhanced, en ny nylansering på Xbox Series X|S och PlayStation 5. Vi har känt till portens existens ett tag nu , och det blev till och med försenat en gång, men nu […]

Subscribe US Now