3 möjliga orsaker till Bitcoins ökning över $47K

admin

Mycket har hänt på relativt kort tid. Bara under de senaste sju dagarna exploderade Bitcoins pris till en 3-månaders hög, tappande nivåer som vi inte hade sett sedan den 2 januari.

Detta lägger till en total ökning på cirka 14% då Bitcoin handlades över $47 000 tidigare idag. Hela börsvärdet för kryptovaluta ökade med hela 120 miljarder dollar under de senaste 24 timmarna, och vi tittar närmare på tre potentiella orsaker till de senaste uppgångarna.

Terra köper Bitcoin

Det säger sig självt att Do Kwon’s Terra verkar vara den primära katalysatorn för den senaste ökningen av Bitcoins pris när deras BTC-köp fortsätter att komma in.

Som CryptoPotato rapporterade tidigare förra veckan, avslöjade Do Kwon – medgrundaren och VD:n på Terraform Labs – företaget bakom Terra-protokollet – avsikter att köpa Bitcoin för 10 miljarder dollar över tiden. Även om många inte tog detta på allvar, sa Kwon också att de “har 3 miljarder dollar redo för att sådd denna reserv.”

Inte några dagar senare och Bitcoin-köpen började rulla in. Terra har köpt i omgångar på 125 miljoner dollar, vilket fick några analytiker att tro att det finns en inkommande utbudschock.

Detta för oss till skäl nummer två.

Utbudet blir allt tunnare

Kommenterade ovanstående var den populära förespråkaren för kryptovaluta, och branschkommentatorn Pentoshi, som beskrev följande i relation till Terras Bitcoin-köp:

2,5-3k BTC per dag av leverans borttagen under en lång tidsperiod = enorm påverkan. De som är korta måste täcka högre någon gång eftersom utbudet i sig försvinner. Det som är ont blir mer och mer. Det här klippet kan ta tillbaka aporna, där Do Kwon är apornas herre.

I grund och botten är vad analytikern talar om konceptet med en utbudschock där efterfrågan kraftigt överväger utbudet, vilket i huvudsak pressar upp priset.

Dessutom visade marknadsdata att björnar var underförberedda för detta drag. Som vi rapporterade tidigare idag har Bitcoins volatilitet utplånat likvidationer till ett värde av 410 miljoner USD under de senaste 24 timmarna, och cirka 80 % av dessa var korta positioner.

Det övergripande marknadssentimentet blev positivt

Bitcoin, såväl som hela kryptovalutamarknaden i förlängningen – förblir till stor del korrelerade med Wall Street, lika mycket som infödda förespråkare skulle vilja ta bort.

Under de senaste fem dagarna har några av de största indexen i USA – inklusive S&P 500, Nasdaq och Dow Jones Industrial Average – alla handlat i green.

Dessutom kartlägger teknikföretag som Tesla avsevärda vinster. TSLA-aktien stiger för nionde dagen i rad och ökar med hela 35 % under samma period.

TSLA_2022-03-28_13-41-33Källa: TradingView

Detta kan innebära att investerare blir mer benägna till riskhandeln, och Bitcoin passar precis in i definitionen.

Sammantaget är det viktigt att vara väldigt försiktig eftersom priset för närvarande svävar runt årsslutet, och förra gången kunde det inte komma igenom, även om det kom ganska nära.

SPECIALERBJUDANDE (sponsrat) Binance Gratis $100 (Exklusivt): Använd den här länken för att registrera dig och få $100 gratis och 10% rabatt på Binance Futures första månaden (villkor).

PrimeXBT Specialerbjudande: Använd den här länken för att registrera dig och ange POTATO50-koden för att få upp till $7 000 på dina insättningar.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Next Post

Netflix planerar att erbjuda strömmande videospel nästa år

Videospel har blivit en mycket lönsam verksamhet för teknikföretag under pandemin 2020, men alla är inte villiga att investera i en konsol att spela. Företag som Google, Amazon eller Microsoft investerar mycket pengar i utvecklingen av plattformar för att spela strömmande spel utan konsoler, datorer eller smartphones. Det är då […]

Subscribe US Now